6 faktor, amire figyelj, ha hokitábort választasz

Ha nem akarod, hogy gyermeked berozsdásodjon a nyár folyamán, érdemes lehet jégkorongtáborba iratnod. Ez azonban nem könnyű döntés: rengeteg a lehetőség, mi alapján tudnál választani? Sok tényezőt kell figyelembe venni. Fontos, hogy magas minőségű képzést biztosítsanak és fejlődjenek a különböző képességei, ugyanakkor azt is szeretnénk, hogy jól érezze magát! Összeszedtük a hat legfontosabb tényezőt, amit érdemes figyelembe venned, ha jégkorongtábort keresel.

A személyzet

Fontos tudni, hogy ki felügyeli a tábor működését. Bár vannak olyan oktatók, akiknek van tapasztalatuk a jégkorongban, ez nem feltétlenül teszi őket alkalmasnak az oktatására. Elengedhetetlen egy jó tábor-élményhez, hogy olyan személyzet álljon rendelkezésre, akik rendelkeznek oktatói háttérrel. Ami pedig az edzők és játékosok arányát illeti, egy cikk szerint az "off-ice" edzéseken minimum 8:1, a készségfejlesztő tréningeken pedig minimum 6:1 arány javasolt.

Pénzügyi megfontolások

Fontold meg, hogy megéri-e a tábor az árát? Milyen létesítményeket használnak? Jól karbantartják a felszerelést és a jeget? Mennyi időt szánnak a gyerekek különböző készségeinek fejlesztésére? Elég időt töltenek a jégen? Jól felépített a tananyag?

Hírnév

Mennyi ideje működik a jégkorongtábor? Ismersz olyan játékosokat, akik korábban részt vettek a táborban? Kérdezd ki őket! Néhány jégkorongtáborról online is találhatsz véleményeket. Azok, amik kapcsolatban állnak egy ligával, nemzeti szervezettel vagy márkával, valószínűleg híresebbek. De ez nem jelenti azt, hogy az új vagy kisebb táborok rosszak. Ha ilyesmiben gondolkodsz, kutass alaposan!

Szórakozás

A szórakozás fontos része a táborozásnak, hiszen szeretnénk, hogy gyerekünk jól érezze magát. Sokkal könnyebben magukba szívják az információt a játékosok, ha dinamikus környezetben, izgalmas módon tanulhatnak. Ne válassz olyan tábort, ami a gyermeked képességszintje alatti. Ha a tábor nem jelent kihívást, unalmassá válhat. Néhány gyereknek több ösztönzésre lehet szüksége ahhoz, hogy részt vegyen az aktivitásokban, és a tábor oktatóinak tiszteletben kell tartaniuk a különböző szükségleteket.

Biztonság

A jégkorongtáboroknak a gyermekek biztonságát prioritásként kell kezelniük. A szülők az oktatók gondjaira bízzák a gyerekeket, ezért fontos tudni a protokollokat/eljárásokat, amiket használnak. Az alkalmazottaknak minden biztonsági eljárást ismerniük kell.

Célok

Van mód arra, hogy a tábor nyomon kövesse a játékosok fejlődését? A hét végén a játékosoknak valamilyen értékelést kell kapniuk. Vannak szaktáborok, melyek arra összpontosítanak, hogy bizonyos készségeket fejlesszenek, és vannak általánosak is. A szülőknek alaposan át kell nézniük a tantervet / menetrendjet! Nem jó, ha gyermekünket túl magas elvárásokkal dolgozó táborba visszük. A fiatalabb gyermekek pedig különösen fontos, hogy jól érezzék magukat!

A táborok persze nem kötelezőek, és nem is valók minden gyereknek. Figyeljünk oda, hogy ne terheljük túl a kicsiket, legyen idejük pihenni - a táborozás kaland legyen, ne pedig extra elfoglaltság, ami túlterheli az évközben sokat dolgozó gyerekeket!

Forrás: Tim Turk Hockey