Szuper évet zárunk a hokiban! Lássuk a ti kedvenc híreiteket!

Az év végén izgalmas visszanézni az eltelt esztendő csúcspontjait. Rengeteg csodás eseményről és érdekességről számolhattunk be nektek 2018-ban. Nézzük, mi érdekelt benneteket a leginkább!

 

#1 A hokis szülők etikai kódexe

A hoki szerves részévé válik a gyerekek életének, így a szülők mindennapjainak is. Ez az élethelyzet folyamatosan új kérdéseket vet fel a gyerekneveléssel kapcsolatban. Szerencsére egyetlen szülő sincs egyedül, hiszen a csapatban szereplő minden szülőtársa találkozik hasonló helyzetekkel, az edző is segítségetekre lehet, és itt vagyunk nektek mi is. Januári cikkünkben összeszedtük azokat a legfontosabb irányelveket, amik elengedhetetlenül fontosak az indulásban.

Olvassátok újra itt: https://gyerehokizni.hu/hirek/hokis-szulok-etikai-kodexe/

 

#2 Nyolc klubnak lesz hoki csapata minden korosztályban

Júliusban, a bajnokságokra való nevezési időszak lezárultával arról a jó hírről számolhattunk be, hogy az előző szezonhoz képest nagyot ugrott a nevezett magyar csapatok száma minden korosztályban. Egy kis kitekintésként a hazai bajnokságokra nevező külföldi csapatokat is átnéztük. Bár már ekkor is izgalmasnak ígérkezett a szezon, az eddigieket elnézve azt mondhatjuk, felülteljesíti a vártakat a 2018/2019-es idény.

Olvassátok újra itt: https://gyerehokizni.hu/hirek/nyolc-klubnak-lesz-hoki-csapata-minden-korosztalyban/

 

#3 I. Tüske Kupa – élménybeszámoló

A márciusi két napos Tüske Kupán összesen 8 csapat tette magát próbára az U10-es és U12-es korosztályokból. Külön érdekesség volt, hogy az amerikai szuperliga mezeiben szerepeltek, így például a Chicago Blackhawks, a Montreal Canadiens és a Toronto Maple Leafs mini összeállításaiként léptek a jégre a gyerekek. Az eseménydús torna felhőtlen hangulatban telet, és még gólkirályt is hirdettek a végén!

Olvassátok újra itt: https://gyerehokizni.hu/hirek/i-tuske-kupa/

 

#4 U14-U15: előre gondolkodik az MJSZ

Október végén az a szövetségi döntés keltette fel figyelmeteket, miszerint az utánpótlás-nevelés kiemelt figyelmet fog kapni. Bár a legfiatalabb válogatott korosztály az U16-os, már az U14-U15-ös hokisok is hasonló kiképzést kapnak majd, annak érdekében, hogy előbb felvehessék a profik fonalát, ezzel egy beton biztos alapot adva az utánpótlásnak.

Olvassátok újra itt: https://gyerehokizni.hu/hirek/u14-u15-elore-gondolkodik-az-mjsz/

 

#5 Hihetetlen maszkok a kapustörténelemből!

Végül, de nem utolsó sorban történelmi összefoglalónk került fel az óévi áttekintő listánkra. A hálóvédők számára nélkülözhetetlen eszköz hosszú utat járt be, mire eljutott ma ismert formájáig. Kezdetleges, bizarr, ikonikus vagy épp vicces állomásait képekkel mutattuk be nektek.

Olvassátok újra itt: https://gyerehokizni.hu/hirek/hihetetlen-maszkok-a-kapustortenelembol/