Véget ért az őszi felkészülés

Tornagyőzelemmel, ezüst- és bronzéremmel is gazdagodott a magyar utánpótlás.

 

Az idei szezon első felében az U20-as válogatott Franciaországban, az U18-as Olaszországban, az U17-es és U16-os csapat pedig itthon ért el jobb és rosszabb eredményeket.

 

AZ U20-as gárda edzője, Vas Márton a francia Vaujanyban edzette csapatát, a szlovén, az ukrán és az olasz játékosok között. Az erős mezőnyben sokat fejlődhettek a magyar játékosok, méltó ellenfelekre találtak mindegyik csapatban. Végül egy győzelemmel és két vereséggel zártuk a tornát, a franciák ellen sikerült nyernünk, hosszabbításban. A szlovénokkal szembeni vereség miatt úszott el a tornagyőzelem, és zártunk végül a harmadik helyen.

Az U20-as válogatott az eggyel feljebb szereplő szlovének ellen is játszott

 

Vas Márton így nyilatkozott a divízió I/B vb-re készülő csapat teljesítményéről:

 

„Fáradtan kezdtünk, bent maradtunk az öltözőben, nem voltunk annyira élesek, amennyire szerettünk volna. A második harmadban már azt nyújtották a fiúk, amit vártunk tőlük, és a bár az iksz benne volt a pakliban, most kikaptunk. Amikor legközelebb találkozunk, remélem, ezt vissza tudjuk adni nekik.”

 

Svasznek Bence, az U18-as válogatott edzője hasonlóan vegyes érzésekkel térhetett haza csapatával Olaszországból. A torna jól indult a magyarok számára: legyőztük a szlovén csapatot, majd a házigazdákat is, azonban az osztrák együttes elleni erős mérkőzés 2-1-es eredménnyel zárult, az osztrákok javára. Így a második helyet sikerült megszereznünk.

 

Az U17-es válogatott kétszer is kikapott a szlovák U16-os gárdájától, azonban a magyar U16-osok százszázalékos sikerrel zárták az őszi időszakot: az osztrák, olasz és szlovén csapatokat legyőzve megnyerték a Négy Nemzet-tornát. Gratulálunk!

 

Az U20-as válogatott mérkőzései: –Olaszország 1–2 – szétlövéssel, –Franciaország 4–3 – hosszabbítás után, –Szlovénia 2–3

Az U18-as válogatott mérkőzései: –Szlovénia 4–3, –Olaszország 4–2, –Ausztria 1–2

Az U17-es válogatott mérkőzései: –Szlovákia U16 3–4, –Szlovákia U16 2–3

Az U16-os válogatott mérkőzései: –Ausztria 5–2, –Szlovénia 5–2, –Olaszország 3–0 (csoportmérkőzések); –Ausztria 5–3 (elődöntő); –Olaszország 6–2 (döntő)

 

Forrás: www.utanpotlassport.hu