Vas Márton lett az MJSZ General Managere

Az új pozíciót március 2. óta tölti be a 175-szörös válogatott, az U20-as csapatot a következő szezonban már nem ő vezeti.

 

A Magyar Jégkorong Szövetség tavaly év végén hirdette meg a pályázatot az új GM pozícióra. Február közepén jelentették be, hogy a 40 éves ex-játékos és edző nyerte meg. Hogy mi a feladata Vas Mártonnak?

 

„A felnőtt férfi és női, valamint az U20-as válogatott menedzsmentfeladatainak ellátása, a munka koordinálása, a szakmai programok megtervezése és végrehajtása lesz a fő feladatom, míg az utánpótlás-válogatottaknál a fejlesztési igazgatóval összedolgozva tevékenykedem. Már a mostani világbajnokságok előtt megfigyelem, hogy melyik válogatott hogyan dolgozik, hogyan működik. A válogatottaknál is van egy büdzsé, amit a leghatékonyabban kell elkölteni, ezért is felel a GM” – nyilatkozta az MJSZ honlapjának Vas Márton.

Emellett a pénzügyi terv, és a munkaterv kialakításáért is ő felel, illetve a szövetségi kapitányok és a stábtagok kinevezésében is szerepet játszik.

 

Vas Márton 175-ször volt válogatott, csapatkapitányként a szapporói, a zürichi, a krakkói és a szentpétervári együtteseknek volt meghatározó tagja, majd 2017-ben visszavonult. Az U20-as csapat edzőjeként két világbajnokságon vett részt, tavaly decemberben a junior csapatával megnyerte a divízió 1/B csoportos világbajnokságot.

 

„Azt szeretném, hogy a személyiségemmel egy olyan csapatot építsünk ki, amilyen régen az a magyar válogatott volt, amelynek a csapatkapitánya lehettem. Egy összedolgozó, kemény, munkás és ügyes csapatot kívánok létrehozni.”

 

A következő szezonban azonban már nem vezetheti az U20-asokat a divízió 1/A világbajnokságán.

 

„Várhatóan ezt a szezont még befejezem az U20-as csapatnál, majd az első feladatom az lesz, hogy megkeressem a saját utódomat, de a részleteket még meg kell ismernem.”

 

Forrás: jegkorongszovetseg.hu