Újra az élre a berényi hokit

Nyolc jászberényi csapat szerepel a különböző ligákban, ebből öt utánpótlás és három felnőtt. A Család és Egészségmegőrző Egyesületen belül Bató András vezeti a szakosztályokat, a szoljon.hu munkatársai vele beszélgettek a sport múltjáról és jövőjéről.

 

Az interjúból kiderül, hogy nem ez az első időszak, amikor felpezsdül a jégkorong a városban: a hagyományok egészen 1977-ig nyúlnak vissza, ekkor adták át az első jégpályát és a siker egészen a 90-es évekig kitartott. Ezután azonban elmaradtak a fejlesztések és visszaesett a berényi hoki. Most úgy tűnik, visszatérnek a régi idők.

 

„Két és fél éve dr. Báthonyi Attilával és Tóth Attilával átvettük a jégkorong vezetését a városban, először még a Jászberényi SE hokiszakosztályát irányítottuk, majd 2018 nyarától a Család és Egészségmegőrző Egyesületben dolgozunk.” – magyarázza Bató András.

 

Az első szezon lezárult, így láthatjuk mennyire sikeres az újraindítás: az U14-es csapat bajnok lett a másodosztályban, az U16-osok pedig másodikként zártak, ami hatalmas előrelépést jelent.

 

„A fejlődésükről mindent elmond, hogy az utolsó tizenegy meccsüket megnyerték, Nagy Zoltán és Hettler Ádám irányításával.”– foglalja össze a szakosztályvezető.

 

Az erős kezdet megalapozta a hosszú távú terveket: „Amennyiben a közeljövőben el tudjuk indítani az ifjúsági csapatot, akkor a magyar bajnokság mellett az EBEL-ben is szerepelne a gárda. Hosszú távon felnőttegyüttest is szeretnénk kialakítani, amelyben szinte csak saját nevelésű fiatalok lennének. Remek példa a Vasas, amely megvalósította ezt az elmúlt években.”

 

A folyamatos fejlődéshez persze elengedhetetlen a legfiatalabbak bevonása, az utánpótlás biztosítása is:

 

 „Az U8-as, U10-es és U12-es csapataink kuparendszerben zajló bajnokságban szerepelnek, de itt még nem számolják az eredményeket, csak a játék megismerése és szeretete számít. A tizenegy-tizenkét évesek között nagyon ígéretes tehetségeink vannak, részükre a lehető legjobb feltételeket kell biztosítanunk infrastrukturális és szakmai szempontból is. Az U12-esek trénere, ifj. Nagy Zoltán kezei alatt nagyon szépen fejlődnek a gyerekek. Az U8-as és U10-es együtteseket korábbi jászberényi hokisok irányítják, Szabó Zoltán és Bujdosó Gábor.”

 

A hokizni tanuló gyerekek száma két év alatt a háromszorosára nőtt, jelenleg 115 sportolót edz 10 edző. A szakmai stábot a fent felsoroltak mellett a kapusedző, Gyenes Dávid, a korcsolyaedző, Hering Antal, az erőnléti tréner, Nagy Erika, valamint Csókási Zsolt, a háttérmunkában Szappanos Andrea, Miskolczi Orsolya és Fecske Andrea alkotja. A diósgyőri mentoredző Majer Péter pedig rendszeresen ellenőrzi és meglátásaival segíti a szakmai munkát.

 

Sok sikert kívánunk a csapatnak!