Újabb magyar tehetség Észak-Amerikában

A MAC csatárát, Keresztes Leventét draftolta az National Collegiate Development Conference (NCDC) utánpótlás-ligája, így Auburnban folytatja karrierjét.

 

„Nagyszerű érzés, hogy draftoltak az NCDC-be, ez egy erős bajnokság, ami előrelépés a fejlődésem szempontjából. Valahol láttak játszani, ezáltal kerülhettem a listára. Engem is váratlanul ért az egész” – nyilatkozta a játékos. Új csapata a Twin City Thunder első idényére készül az NCDC-ben. Maga a liga három éves, az USPHL csapatai hiánypótlóként hozták létre, hiszen néhány évig egyáltalán nem működött junior liga a keleti parton. A bajnokság nem fizetős, már több játékost adott NCAA-nak, sőt az NHL-re is van esélyük azoknak, akik itt nevelkednek.

Levente iránt más csapat is érdeklődött, azonban a Twin City gyorsabb volt:
„Úgy tudom, a South Shore Kings is draftolt volna, de végül a Thunder előbb lépett.”

 

Így követi Bukor Rajmundot az NCDC-be, aki a 2017-2018-as szezonban játszott a Northern Cyclones csapatában.Tapasztalataival segíti Garát Zsombor, a magyar válogatott védője is, aki három évet töltött a tengerentúlon.

 

A 17 éves csatár nagy reményekkel és várakozással telve utazik Amerikába:
„Ebből a ligából sokfelé lehet továbblépni, az NAHL vagy a USHL a fejlődés szempontjából jó lenne. Nyáron csinálom a felkészülést, aztán augusztus közepén repülök és csatlakozom a többiekhez. Jó lenne sikeres szezont futni egyénileg és a csapattal is, és eggyel magasabb szintre lépni.”
A Thundernek a korábbi NHL-csatár, Doug Friedman lesz az edzője.

 

„Vele már felvettem a kapcsolatot, nagyon várnak, kíváncsiak arra, hogy mit tudok. Nem mondta, hogy milyen szerepet szánnak nekem.”

 

Sok sikert kívánunk!

 

Forrás: https://www.jegkorongszovetseg.hu