U18: Lezajlott a 2018-as Olimpiai Reménységek Versenye

A szezon az U18-as válogatott számára az Olimpiai Reménységek Versenyével indult Szvasznek Bence vezetésével, amelyet augusztus 23. és 25. között rendeztek. A mieink a lengyel, a román, valamint a szlovák U18-as csapattal mérhették össze erejüket.

 

Augusztus 23. Magyarország – Lengyelország 4-1

 

A verseny első napján a lengyel válogatott volt a fiúk ellenfele. Sajnos nem kezdtük jól a mérkőzést, a negyedik percben vezetést szerzett a vendég csapat, azonban a harmad felétől átvettük az irányítást, és a játékrész végén Kozma Ferenc révén egyenlíteni is sikerült. Szép fokozatosan átvettük a kezdeményező szerepet, többet is lőttünk kapura, amely előnnyé is kovácsolódott: megérdemelten vezettünk 40 percnyi játék után. A játék további részében a lengyelek próbáltak visszakapaszkodni, azonban Keresztes Levente révén 3 perccel a mérkőzés vége előtt már 3-1-re vezettünk. A lengyelek a késői időkérésük után lehozták a kapusukat, amit a mieinktől Lövei Dávid ki is használt, hiszen beállította a 4-1-es végeredményt.

 

Augusztus 24. Magyarország – Románia 5-1

 

A mérkőzés az első perctől kezdve magyar főlénnyel zajlott, a 7. percben Kozma Ferenc a kapus válla fölött be is talált, így hamar vezetéshez jutott csapatunk. A folytatásban három-három kiállítást ítéltek a játékvezetők, de egyik válogatott sem tudott élni a lehetőséggel, noha a románok tízszer is kísérleteztek. A második felvonásban gólokban is megmutatkozott a nyomás: bő három perc után Galajda Zsombor duplázta meg előnyünket, majd a 37. percben újabb gól született Keresztes Levente révén. Rétfalvai Kristóf állította be az 5-0-ás eredményt egy szépen helyezett lövéssel, amire a hajrában érkezett egy szépítő találat a román válogatott részéről.

 

Augusztus 25. Magyarország – Szlovákia 2-4

 

Az ORV záró napján, egy kiegyenlített és szoros mérkőzésen szenvedtek vereséget a magyar srácok, így a szlovák válogatott nyerte a tornát. Az első harmadban még a mieink vezetettek Farkas Botond emberelőnyben szerzett gólja után. Tovább növelte előnyünket Lövei Dávid, azonban hamar érkezett a szlovák szépítő találat. A 35. percben már egyenlíteni is tudtak a vendégek, és a végjátékban sajnos meg is fordították a mérkőzést, megkoronázva győzelmüket egy hosszabbításban szerzett góllal.

 

Szvasznek Bence vezetőedző a következőképpen értékelte a versenyt: „Hasznos volt a torna. Játszottunk három jó meccset három jó ellenféllel szemben. Sokat fejlődtünk, többek lettünk, mi is fontos információkat kaptunk a srácokról. Bizakodva várjuk a folytatást. A következő alkalommal a novemberi válogatott szünetben találkozunk, akkor is lesz edzőtábor és egy torna.”

 

A magyar srácok végül ezüstéremmel térhettek haza, amelyhez szívből gratulálunk!