U16-os leányválogatott: A legjobbak mögött egy lépéssel

Forrás: MJSZ

Három nyertes és három vesztes meccsel hatodikként végzett a Csehországban megrendezett Európa-kupán Bedő Botond csapata. A lányok a legnagyobb együttesek nyomában vannak.

 

A nemzetközi tornán szinte mindegyik nagyágyú részt vett, a magyar csapat mégis remekül megállta a helyét. Bár a két legerősebb csapattól, a csehektől és az oroszoktól kikaptak, a francia és a japán csapatokat kíméletlenül legyőzték, így folytathatták a küzdelmet az 5-8. helyezésért.

 

Az első helyosztón a svájci csapattal kerültek szembe, az eredmény 4-2 lett, a magyar lányok javára. A németek elleni küzdelem azonban nem volt ilyen sikeres, így a vereséggel indult kupa vereséggel is végződött. Így lett hatodik a válogatott, ami ilyen erős mezőnyben nem kis teljesítmény. Bedő Botond elégedett csapatával, kiemelte, hogy a felnőttválogatottban is játszó Tóth Zsófia, Kreisz Emma és Seregély Míra igazi vezéregyéniségként viselkedett a torna során.

 

„Az első két fordulóban úgy láttam, hogy még nem állunk készen a tornára, ráadásul két nagyon erős csapattal játszottunk. Aztán a következő négy meccsen nagyon szép eredményeket értünk el, valóban jó ellenfeleket múltunk felül. A vége nem úgy sikerült, ahogyan terveztünk, talán egy kicsit el is fáradtunk, de összességében pozitívan értékelem a tornát. Kilenc nap alatt hat meccset játszottak, rengeteget tanultak a lányok egyénileg és csapatként is. Közel vagyunk az A-csoportos ellenfelekhez, egy lépéssel járunk mögöttük.”

 

Forrás: utanpotlassport.hu