Tovább szárnyalnak a Szabolcsi Sólymok

Kercsó Árpád veszi át a nyíregyházi klub szakmai vezetését.

 

Az utóbbi időben jellemző folyamatos fejlődés várhatóan most felgyorsul Nyíregyházán. Az utánpótlás jövőjéről tartott sajtótájékoztatón Szabó Lajosné, a Szabolcsi Jégsport Egyesület elnöke, Kósa Árpád, Nyíregyháza polgármesteri kabinetvezetője és Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong Szövetség szakmai alelnöke is részt vett.

 

A Szabolcsi Sólymok tavaly teljesen új jégpályát kaptak, amely biztosítja az infrastrukturális alapokat a gyerekek számára. Az előző szezonban három korosztályból állt össze csapat, idén azonban már több jeges edzésre van lehetőség és az ovis korcsoportot is bevonhatják. A változás máris érzékelhető: Az U8-as korosztályban közel megduplázódott a létszám, az idei szezonban pedig már el tudják indítani az U10-es csapatukat is, az U12 és U14 mellett. A cél az, hogy nagypályás csapatokkal is nevezhessenek a bajnokságokba. Ősszel indul a „Nyíregyházi Sólyomszem” tehetségkutató programjuk, mely a szülőkkel és az intézményekkel való kapcsolatépítést is előtérbe helyezi a sport népszerűsítése mellett.

 

A sportolók számának növekedésével együtt az edzői stábot is meg kell erősíteni: az idei szezont egy új, öttagú elnökséggel kezdték meg, augusztus 1-től pedig a szakmailag elismert Kercsó Árpád erősíti az utánpótlást. Az edzések mellett a jégpályát is átalakítják, hogy akár 9-10 hónapig is lehessen benne jég, és a fiatal sportolók többet gyakorolhassanak.

 

 

Az egyesület továbbra is várja a jégkorongozni vágyó gyerekeket, jelentkezni a szabolcsisolymok2019@gmail.com email címen, vagy a 06 30 488 8341-es telefonszámon lehet.

Forrás: jegkorongblog.hu