Történelmet ír a magyar jégkorong

Minden kicsi és nagy hoki imádó számára inspiráló lehet a magyar csapatok teljesítménye a 2018/19-es szlovák Extraligában. Kirobbanó kezdéssel indultak neki a ligának, mi pedig szurkolunk a további sikereiknek!

 

Összesen 13 csapat méri össze erejét: 10 szlovák mellett a hazai U20-as válogatott is szerepel, hogy felkészüljenek a junior vb-re. Ehhez a mezőnyhöz csatlakozott a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda. Csak az alapszakaszban több összesen 55 meccset játszik le a mezőny – korábban sosem tapasztalt intenzitással. A magyar hokisok olyan csapatok az ellen lépnek a jégre, amelyekre pár évvel ezelőtt még felfelé nézegettek. Így előre tudni lehetett, hogy nem lesz könnyű küzdelem, de egyben hatalmas lehetőséget is jelent a magyar hoki számára. Az eddigi állás szerint ezt ki is használják!

 

Nézzük, hogy állunk: a DVTK Jegesmedvék–Zsolna meccs 6-2-es nyereséggel zárult, a MAC Újbuda–Besztercebánya vége pedig 4-0 lett. Még hosszú út áll a csapatok előtt, de ez a meglepően ígéretes kezdet nem csak az utánpótlást motiválja, de az egész magyar hoki világ szívében is tüzet gyújtott! Nincs is másra szükség, mint hogy így folytassák tovább, és mi pedig velük örüljünk. Hajrá fiúk!

 

Forrás: http://www.nemzetisport.hu/jegkorong/szlovak-hokiliga-tipsport-liga-2018-2019-2656913 

https://444.hu/2018/09/19/mar-megint-tortenelmet-irogat-a-magyar-jegkorong