Torinóban versenyzett a Vasas csapata

Április végén rendezték meg a Mountain Cup Challenge tornát, amire az utolsó pillanatban a Vasas U15-ös korosztályát is meghívták.

 

Hoffmann Attila, a csapat vezetőedzője foglalta össze a legfontosabb tudnivalókat a rendezvényről:

 „Ezt a tornát az a csoport szervezi, amelyik a kanadai utazásainkat is lehetővé tette, az ottani fejlesztőtáborok mellett Európában is vannak nemzetközi tornák, amelyekben érdekeltek. Az utolsó pillanatban lemondta a részvételt egy erős csapat, így megkerestek minket.”

 

Az edző szerette volna, ha neveltjei részt vehetnek nemzetközi tornán, azonban erre ebben a szezonban nem nyílt lehetőségük – egészen a torinói meghívásig.

 

„A sors érdekessége, hogy most mégis lett rá lehetőségünk egy véletlen helyzetből adódóan, ezúton is szeretném megköszönni a Vasasnak, hogy támogatta a részvételünket.”

 

A kiutazó játékosok számára remek lehetőség volt a torna arra, hogy felmérjék hol tartanak, milyen szinten vannak jelenleg, hiszen jövőre meghatározó szerepük lesz az U16-os ligában. A csapat rendkívül jól teljesített, így elhozta az első helyezést!

 

„A csapatunk kiegészült az Óbudai Hockey Academy öt játékosával, nekik is jó volt, hogy megismerkedtek egy kicsit a Vasassal. A torna nagyon jó hangulatban telt, három ellenfelünk erős volt, két csapat talán egy más szintet képviselt. Jó mérkőzéseket játszottunk, és szerencsére a döntőben is jobbak voltunk, így nyertük meg a tornát.” 

 

Hoffmann Attila szerint igen erős együttes állt össze, hiszen nemcsak Olaszországban, hanem itthon, a Golden Puck tornán is szép eredményt értek el.

 

„Rendkívül kemény volt a torna, komoly és fizikálisan kemény meccseket játszhattunk, nagyon örülök, hogy a számszerű eredmény, azaz a 7. hely ellenére helytálltunk. Egyik erős csapat sem vert minket agyon, se a fehéroroszok, se a szlovákok. Jó erőfelmérő volt ez a torna is, és ha a fiúk hasonlóan dolgoznak a folytatásban, az ifibajnokságban két év múlva – amikor újra összeállnak – dobogós esélyeik is lehetnek” – nyilatkozta a szakember.

 

Forrás: vasassc.hu