Szezon utáni tennivalók: lista hokis szülőknek

Vegyetek egy mély lélegzetet: a hoki szezon a végéhez közeledik. Tudjuk, hogy sokan élvezitek a kemény munkát ami az ifjúsági sportokkal a szülőknek is jár, de bizonyára izgatottan várjátok a pihenést a korai reggeli edzések és a hétvégi tornák helyett. Sok gyerek számára a hoki szezon vége egy másik sportágra való áttérést jelent: a hideg jégpálya helyett most egy szép nyári estén pólóban és rövidnadrágban ülhettek a lelátón.

De hamarosan megint eljön az idő, hogy felkészüljetek a következő szezonra. A meleg idő elmúlik majd, és a nyári esték egyre rövidebbek lesznek. Minden évben, ahogy közeledik a szeptember, a szülők rohannak, hogy új felszerelést szerezzenek be, és beregisztrálják gyerekeiket a következő szezonra. Hogy hogyan kerülheted ezt el jövőre? Nézd meg a listánkat, amit a szezon végére állítottunk össze, hogy megkönnyítsük a jövő évi kezdést!

Szellőztesd ki a felszerelést!

Ezt a legkomolyabban mondjuk. Használd ki a nyári időjárást, és szellőztesd ki a felszerelést! Mindannyian ismerjük a hokis cuccok “illatát” egy hosszú szezon után. Higgy nekünk, észrevenni, ha valakinek a táskája tavaly óta nem volt kinyitva. Nemcsak az orrodnak könnyebb, hanem higiénikusabb is. A felszerelés mindenféle baktériumnak jó táptalajt adhat, mert a szezon alatt szinte sosem szárad ki teljesen. Nem kerül sokba egy hoki felszerelés tartó állvány , amin az összes párnázatot megfelelően kiszellőztetheted.

Ha pedig igazán tisztává szeretnéd varázsolni a felszerelést, javasoljuk, hogy vidd el egy professzionális tisztításra. Számos jégpálya biztosít ilyen szolgálatatást, mely során gőzöléssel és a megfelelő vegyszerekkel tisztítják a felszerelést. Ha magad szeretnéd megpróbálni, tedd az érintett felszerelést egy ecetes vagy más, nem mérgező tisztítószeres fürdőbe, és próbáld meg kisúrolni belőle a szagot! Akárhogyis, a minimum, amit tehetsz, hogy kiszellőzteted, hogy elkerüld a baktériumok vagy akár a penész szaporodásátl.

Ellenőrizd, melyik felszerelést kell cserélni!

Hokis szülőként tudjuk, milyen gyakran kell új felszerelést vásárolni, a gyerekeink folyamatos növekedési hullámainak köszönhetően. A túl nagy felszerelés kényelmetlen és akár veszélyes is lehet a jégen. Sajnos ebben a korban nincs igazán mód arra, hogy elkerüld a folyamatos költekezést.

Tehát miközben a tanácsunkat követve kiszellőzteted vagy kitisztítod a felszerelést, szánj egy percet arra, hogy felmérd, mely elemeket kell cserélni a következő szezonban. Figyelj arra is, hogy melyik felszerelés van éppen a kinövés határán. Ha ezen a nyáron újabb növekedési hullám érkezik, már tudni fogod, mit kell hozzáadni a bevásárlólistához.

Keressetek új hobbikat!

Lehet, hogy a gyerekeid szünetet akarnak tartani a hokizásban, és ez teljesen rendben van. A nyár nagyszerű lehetőség arra, hogy különböző típusú testmozgásokat végezzenek, mint például a biciklizés vagy az úszás. De azoknak, akik továbbra is hokizni szeretnének hogy fejlődjenek off-szezonban is, számos módon segíthetsz. Keress nyári táborokat vagy akár görkoris lehetőségeket, hogy formában maradhassanak!

Ellenőrizd az ütőket és a korcsolyákat!

Amint láthatod, nagyon fontosnak tartjuk a felszerelés kezelését. Miközben már elmondtuk, hogy tisztítsd és ellenőrizd a gyereked felszerelését, ugyanolyan fontos ellenőrizni az ütőket és a korcsolyákat is. Ez a két legfontosabb darab - a sisak mellett. A korcsolyák keményen igénybe vannak véve a szezon során, érdemes elvinni őket egy korcsolyaboltba a szezonon kívül, hogy megjavítsák.

Ugyanez vonatkozik az ütőkre is. Mindannyian tudjuk, mennyit kell kibírniuk egy szezon alatt. És legyünk őszinték: ezek az ütők nem olcsók. Év végén távolítsd el róla az összes szalagot, és győződj meg róla, hogy még használható lesz következő évben. Ez jó alkalom arra is, hogy ellenőrizd, hogy nem kell-e belőle nagyobb. Ha elhasználódott vagy rövidnek tűnik, itt az ideje újat keresni.

Végül: pihenj és élvezd a nyarat!

A legfontosabb, hogy élvezd, hogy sokáig aludhatsz a hétvégéken és a meleget! A hokiszezon éppoly fárasztó lehet a szülők számára, mint a gyerekeknek. Adj magadnak egy nagy hátbaveregetést az egész éves munkádért. Szülők nélkül az ifjúsági hoki sosem működne úgy, mint ahogy működik. Köszönjük a kemény munkádat és az elkötelezettségedet!

Forrás: timturkhockey.com