Számos korosztályban erős a Szegedi Hokiklub

Az U21-es csoporton kívül mindegyik korosztályban indít csapatot a 2019–2020-as szezonban a Goodwill Pharma Szegedi Vízmű. Gusztos Gáborral, a klub technikai igazgatójával beszélgetett a szegedihoki.hu stábja.

 

„Már százhetvennél is több igazolt játékosunk van, így megtehetjük, hogy az U8-as, az U10-es, az U12-es, az U14-es, az U16-os, az U18-as, valamint a felnőtt OB II-es bajnokságban is elinduljunk” – mondta Gusztos.

 

„Ráadásul a három legkisebb korosztályban annyian vagyunk, hogy két együttessel veszünk részt a tornákon, a szövetség által meghatározott Sárga és Piros kategóriákban, ezek a korábbi B és C csoportot jelölik. Az U12-eseknél ugyanez a felállás, náluk tavaly még csak egy csapatunk volt, most azonban vagyunk annyian, hogy kettőt alakítsunk ki. Az U16-osoknál ebben a szezonban a három a három elleni, kispályás sorozatban veszünk részt, és tavalyhoz képest az is újdonság, hogy a 18 év alattiaknál a nagypályás szezonra neveztünk, a fiatal tehetségeink így nem a felnőttek között szerepelnek majd, hanem saját korosztályuk ellen bizonyíthatnak.”

 

„A felnőtteknél, az OB II-ben öt együttes nevezett, tavalyhoz képest az Óbuda és a Jászberény visszalépett. Új szabály is életbe lép, idén a tavalyi hat helyett már kilenc „rovott múltú”, azaz egykori élvonalbeli játékos léphet jégre, azaz erősödik a színvonal. Eszerint nyolc alapszakaszmeccsünk lesz, majd jöhet a rájátszás” – tette hozzá a szakember.

 

Forrás: http://www.szegedhoki.hu/hirek/egy-hijan-minden-korosztalyban-nevezunk-csapatot-az-idenyre