Rangos tornán vett részt az U14-es csapat

A május 8-án indult World Selects Cup nevű, U14-es meghívásos tornán 22 csapat mérkőzött meg, köztünk a mi fiaink is. A gigászi csaták után a srácok végül a nyolcaddöntőig meneteltek, büszkeségre azonban bőven volt okunk.

 

Az egyes csapatok 5-5 mérkőzést játszottak, amelyek kétszer 20 peresek voltak, és a legjobb 16 gárda rájátszásos küzdelemben viaskodott egymással. A helyszín a spanyolországi San Sebastian és a franciaországi Anglet volt, és a mieink az utóbbi városban kezdték meg a szereplésüket. Az első mérkőzésen 4-1-es vereséget szenvedtünk Csehországtól, azonban még koránt sem dobták be a törölközőt a tornán a srácok.

 

A verseny második napján egy izgalmas mérkőzés során 2-1-es győzelmet arattunk a Délkelet-franciaországi válogatott ellen, majd sajnos 4-2-es vereséget szenvedtünk a Salming Hockey Elite-től.

 

A torna harmadik napján ismét sikert arattak a fiúk: 1-0-ra győztünk a ProHockey Melee csapata ellen egy második félidei góllal, azonban a harmadik játéknap második mérkőzésén sajnos ismét vereséget szenvedtünk a ProHockey McDondald csapata ellen 6-3 arányban. A továbbjutáshoz azonban ez is elegendő volt, a 15. helyen jutottak a rájátszásba a srácok!

 

A nyolcaddöntőben sajnos nem sok örömben lehetett részünk, hiába tartotta magát a második játékrész elejéig a magyar gárda, végül 5-0 arányban kikaptunk a Draft Day Black csapatától.

 

Gratulálunk a fiúknak, kemény megmérettetés volt a torna, azonban reméljük, hogy sok tapasztalattal gazdagodtak ezen a rangos külföldi erőpróbán.

 

Forrás: http://www.jegkorongszovetseg.hu