„Nem kérdés, hogy most csakis a hoki a legfontosabb számomra”

A 18 éves Papp Kristóf az USHL-ben töltött, tavalyi szezonnal megalapozhatta jövőjét: 58 mérkőzésen 38 pontot szerzett, amivel nem csak kiérdemelte a legeredményesebb tengerentúli magyar hokis címet, de az NHL Central Scouting előzetes draftlistáján is helyet kapott. Az idei szezon még csak most kezdődött, de úgy tűnik, ez sem lesz rosszabb a tavalyinál. Négy meccs után 2 gólnál és 3 asszisztnál jár.

 

“Jól indult a szezonom szerencsére, remélem, így is marad – nyilatkozta a jégkorongblognak a hokis. – Egész nyáron készültem Magyarországon, edzettem Jécsi Gyulával, előbb Érden néhány felnőtt válogatott játékossal, majd a nyár végén az FTC-Telekom felnőttel. Ez mind nagyon sokat segített. Persze az is látszik, hogy ez már a második szezonom a Madison Capitolsban, és hozzászoktam a ligához. Mindennap lövök is edzések előtt, és nem kérdés, hogy most csakis a hoki a legfontosabb számomra.”

 

A kemény munka pedig kifizetődni látszik: Papp szerepel az NHL Central Scouting 2020-as listáján.

 

„Nagyon megtisztelő, hogy erre a listára felkerülhettem, óriási elismerés számomra, természetesen nagyon örülök. Ám a lista még változhat szezon közben pozitívan, de akár negatívan is. Ezért inkább motivációnak veszem, hogy még keményebben eddzek és játsszam. A csapatársaim, az edzőim mind gratuláltak, örültek a hírnek. De őszintén szólva próbálok nem túl sokat gondolni a draftra. Úgy gondolom, ha tartom ezt a pont/meccs átlagot, és egy nagyon jó szezont tudok hozni, akkor megvan az esélyem, de még hosszú és kemény hónapok állnak előttem. Keményen dolgozom folyamatosan, hogy tudjam tartani ezt a szintet. Körülbelül 60 meccsünk van egy idényben, fontos, hogy egyenletes maradjon a teljesítményem az egész szezon alatt.”

A nemzeti csapat számára is fontos, hogy a tavalyi 1/B csoportos U20-as világbajnokság gólkirálya idén decemberben is velük tartson a kijevi tornára. Ez azonban még kérdéses Papp számára.  „Még nem vagyok benne teljesen biztos, hogy lesz lehetőségem erre. Megkaptam a csapatkapitányi C betűt a csapatban, ami nagyon sokat jelent számomra. Ez a lehetőség csak még jobban motivált egész nyáron, hogy a legtöbbet tudjam kihozni magamból. Fontos tehát, hogy itt legyek a csapattal, és az edzőmtől is függ, hogy el akar-e engedni, így erre a kérdésre még nem tudok válaszolni.”

 

Forrás: jegkorongblog.hu