Négy fiatal tehetség tölthet egy hetet Kanadában

A Vasas SC ösztöndíj programjának keretében kapnak lehetőséget a jégkorongosok, hogy részt vegyenek a tengerentúli edzéseken, fejlődjenek és új ismereteket szerezzenek.

 

Már régóta kapcsolatot ápol a klub a kanadai hokisokkal, többek között a Somang Hockey fejlesztőtáborral és a PeeWee Nemzetközi Utánpótlás Tornával összefüggésben. A Vasas jóvoltából tavaly júniusban Balázs Olivér, Károly Róbert Nikolasz, Horváth Kristóf és Balasits Barnabás kezdte meg az ösztöndíjprogramot, amely kézzel fogható sikerrel zárult: Horváth Kristófot több hétre visszahívták! Idén ismét négy ifjonc utazhat Montrealba.

 

Hoffmann Attila, a kanadai kapcsolatok fő ápolója, így nyilatkozott a lehetőségről:

 

„Idén második alkalommal tudunk a program keretében Kanadába utaztatni gyerekeket, amiért hatalmas köszönet jár a Vasasnak. Az, hogy támogatják ezt a programot, egy óriási lehetőség, egyben jövőbetekintő gesztus. Július 27. és augusztus 4. között ezúttal négy játékosunk kap lehetőséget arra, hogy a Somang Hockey táborában fejlődjön. A program keretében a gyerekek belekóstolhatnak a tengerentúli jégkorong mindennapjaiba, fejleszthetik nyelvtudásukat, kapcsolatokat szerezhetnek és építhetnek. A távlati célunk pedig nyilván az, hogy ezeknek a látogatásoknak is köszönhetően a kellő ambícióval és tudással rendelkező játékosaink később adott esetben lehetőséget kapjanak a külföldi, kanadai junior vagy profi ligában való szereplésre. Leginkább akkor van erre esély, ha az ember szem előtt van, megmutatja magát és az igyekezetét, bízom benne, hogy a srácok most élnek a lehetőséggel. De igazából kétségem sincs afelől, hogy borzasztóan hasznos napok várnak rájuk, ráadásul a tábor mellett szabadidős foglalkozásokban is részt vehetnek majd.” 

 

A 13 jelentkezőből szakmai vezetés által kiválasztott négy játékost, Hladony Kristófot, Deák Dánielt, Matusek Gergelyt és Szemerei Pétert Székely Csaba edző kíséri el az utazásra. Nem kevésbé lesz hasznos ez az út számára sem:

 

„Az edzők számára is nagy lehetőség ez, hiszen ők megkapják a tábor szakmai anyagait, megismerkedhetnek az ottani módszerekkel, amit aztán itt a Vasasban is lehet használni, kamatoztatni. S hogy egy nagyszerű fejleményről is beszámoljak. Tavaly Károly Róbert Nikolasz is utazott, aki most lehetőséget kap arra, hogy a következő szezont ott töltse. Hat hónapra utazhat ki a Somang Hockey bajnoki rendszerben induló csapatához, szeptembertől februárig ott játszik majd, mondanom sem kell, ez mekkora lehetőség számára. Hozzáállása, ambíciója példaértékű, remélem, hogy az első alapkövek lerakásában tovább segít majd nekünk Niko” –nyilatkozta az U16-os csapat vezetőedzője.

 

Sok sikert és rengeteg hasznos tapasztalatot kívánunk a srácoknak!