Műjégpálya épülhet jövőre Csíkszentimrén

Minden év novemberében nádkaszálással kezdi a téli szezont az erdélyi hokicsapat, hogy amikor befagynak a tavak, a gyerekek és a felnőttek korcsolyázhassanak. Talán idén utoljára kellett nádat vágniuk.

 


Jakab Károly, jégpályavarázsló többedmagával már több mint egy évtizede kaszálja a nádat minden télen: hidegben és sokszor derékig érő vízben, hogy az Alcsíki Sasok gyakorolhassanak a jégen. Idén azonban úgy tűnik, megcsillant a fény az alagút végén: a Székelyföldi Jégkorong Akadémia segítségével már lerakták a sátras műjégpálya alapját!


A 20×40 méteres pálya lesz az első Alcsíkon, ahol a legkisebbek elsajátíthatják a sport alapjait. Jelenleg a gyerekek Szeredára járnak edzeni, azonban a már lebetonozott, villanyárammal ellátott, öltözőkkel rendelkező épület megteremti majd a lehetőséget arra, hogy lakhelyükön gyakoroljanak. Kencse Előd, a település polgármestere megerősítette, hogy az alapvető technikai feltételek már elkészültek.

 

Jelenleg Székelyföldön 8 létesítmény található, kettő Csíkszeredán, kettő Gyergyószentmiklóson, és egy-egy Karcfalván, Székelyudvarhelyen, Kézidvásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön. Alcsík mellett Marosvásárhelyen is hamarosan kezdődnek a munkálatok.

 

Forrás: jegkorongblog.hu