Mindent meg fogok tenni, hogy beválogassanak

Szécsi Patrik, az Erste Liga újonca túl van első felnőtt szezonján: 44 mérkőzésen 19 pontot szerzett. Ezzel a szép teljesítménnyel ő lett a klub második legeredményesebb hátvédje. Emellett büszke tulajdonosa lett egyszer „A hét gólja” díjnak és a plusz/mínusz mutatója is a legjobbak közé tartozott. Tehetséges játékos, akire már külföldön is felfigyeltek.

 

A hét gólja

 

“Természetesen elgondolkodtam a felkínált lehetőségeken, de komolyan nem merült fel bennem, hogy eligazoljak. Egyrészt a Hokiklubnál minden feltétel adott a fejlődésemhez. Gröschl Tamás vezetőedző a következő szezonra is olyan csapatot akar összeállítani, amelyben nagy hangsúlyt kap a fiatalok fejlődése. Eddig is sok jégidőt kaptam, ugyanezt akarom kiharcolni ezentúl is. Másrészt még előttem áll az érettségi, és sikerült kialakítanom egy gördülékeny napi beosztást az iskola, az edzések és a mérkőzések között, amelyen az utolsó évben nem szerettem volna változtatni.” – nyilatkozta Patrik.

 

A 19 éves hokis jelenleg a fejlődésre fekteti a hangsúlyt. Az előző szezonban ez maradéktalanul sikerült is, ezt a tendenciát szeretné továbbra is fenntartani.

 

“Az U20-ból bekerülni a felnőttbajnokságba komoly ugrást jelent. Szerencsére volt előtte hat mérkőzésem a KMH egyetemi csapatában, ami szerintem kitűnő átmenet az utánpótlás és az Erste Liga között. Így is kellett öt-hat találkozó, mire egyáltalán megszoktam a sokkal nagyobb tempót, de utána egyre jobban belerázódtam, én is és a csapat is. A következő szezonban szeretnék még egy szinttel feljebb lépni. Ehhez elsősorban a védekező játékomon kell javítanom, ezzel együtt az a célom, hogy továbbra is az a dinamikus, támadó felfogású bekk lehessek, aki eddig is voltam.”

 

Nemcsak technikailag szeretne továbbra is fejlődni, hanem fizikailag is.

 

“A jelenlegi 78 kilómhoz még hozzá kell pakolnom valamennyit. Éppen ezért már elkezdtem a nyári felkészülést, a testvéremmel együtt végezzük az edzőktől megkapott programot. Olyan 3-4 kiló izomra lenne szükségem ahhoz, hogy a jégen a párharcokból jobban jöjjek ki. Ezt persze nem lehet egyik napról a másikra felrántani, óvatosan kell végigmenni a folyamaton, hogy ne legyen belőle sérülés.”

 

Céljai persze nem kizárólag egyéniek: a csapat az egyik legfontosabb! A Hokiklub Budapestnek ez előző szakaszban nem sikerült bejutnia a rájátszásba, a cél, hogy következő alkalommal ez sikerüljön.

 

“Természetesen az a célunk, hogy bekerüljünk a playoffba, ami a második évünkben komoly siker lenne számunkra. A csapat rutinosabb lesz, így ez az elképzelés szerintem abszolút reális lehet. Ha bejutnánk a rájátszásba, onnan kezdve már teher nélkül játszhatnánk, így bármi előfordulhatna.”

 

Bár Patrik igen eredményes pályafutást tudhat maga mögött már most is, a tavalyi világversenyre nem jutott be.

 

„Számomra a válogatottság mindig rendkívül fontos volt. Ugyanakkor olyan játékosnak tartom magam, aki a kritikát el tudja fogadni, nem sértődik meg, hanem igyekszik tanulni belőle. Most is így történt, levontam a tanulságokat, és igyekszem a jövőben olyan teljesítményt nyújtani, amely valamennyi edzőmnek megfelel. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy a következő U20-as világbajnokságra beválogassanak decemberben. Az igazi álmom persze az, hogy valamikor a felnőtt nemzeti csapatban is bemutatkozhassam, de tudom, hogy azért még nagyon sokat kell dolgoznom.”