Mihalik András a kanadai junior topligában

Online tartották meg az idei játékosbörzét, ahol Mihalik András maga is meglepődött, hogy elvitte a Niagara Ice Dogs. A draft után a csapat menedzsere telefonon gratulált az alig 17 éves Andrásnak, aki így a legjobbak között folytathatja pályafutását.

 

Az Ontario Hockey Leauge a három legerősebb kanadai juniorligák közé tartozik, nem könnyű bekerülni a sorai közé, azonban Mihaliknak sikerült. A Debrecenben nevelkedett játékos 2017-ben utazott külföldre, miután egy amerikai megfigyelő jégkorongozni látta és próbajátékra hívta. A következő két szezont a legmagasabb AAA besorolású bajnokságokban töltötte.

 

„Nem tudtam róla, hogy esetleg engem is kiválaszthatnak. Az online programot természetesen néztem, mint minden Midget AAA-s játékos. Éveken keresztül figyelnek minket, valószínűleg már az előző szezonban is megnézhettek. A draft után rögtön gratulált telefonon a Niagara GM-je. Nem sok mindent tudok a csapatról, mert bár folyamatosan követem az OHL-t, és rengeteg meccsen kint voltam nézőként, nem ismerek egy játékost sem személyesen. Az OHL-meccseket a tévé is adja, így láthattuk, hogy milyen színvonalas és kemény bajnokságról van szó” – nyilatkozta Mihalik a Jégkorongblognak.

Mihalik még alig 17 éves, de tavaly nyáron már játszott az U20-as válogatottban, idén pedig az áprilisi U18-as divízió 1/B-s világbajnokságon is szerepelt volna.

 

„Sokat kaptam a juniorválogatott játékosaitól, segítettek engem, örülök, hogy megismerhettem őket, mert korábban még nem találkoztunk. Sok mindent tanultam Vas Mártontól, beleszagolhattam a juniorválogatott légkörébe. Az ifjúsági csapat számolt volna velem az olaszországi vb-n, már megvolt a repülőjegyem, szomorú vagyok a torna törlése miatt. Erre vártam az egész szezonban, ez lett volna a fénypont. Nagyon jó U18-as csapatunk van, szerintem akár a feljutás is meglehetett volna. Köszönök mindent Svasznek Bence vezetőedzőnek, aki nemcsak a válogatott edzések alatt, hanem az egész szezon során tanácsokkal látott el.”

 

Gratulálunk, András, fényes jövő áll előtted!

 

Forrás: jegkorongblog.hu