“Megtanultunk együtt küzdeni a céljainkért, a csapatért, egymást motiválva.”

Július 15-27. között hat női U18-as válogatott játékosunk – Faggyas Lilla, Kreisz Emma, Schmidt-Natkay Aliz, Seregély Míra, Szamosfalvi Petra és Tóth Zsófia – vett részt a svédországi Girls High Performance táborban.

 

Közülük Faggyas Lilla mesélt nekünk a Nyköpingben szerzett élményeiről és a tábor lényegéről.

 

„Nagyon vártam ezt a tábort, mert tavaly már voltam, és akkor is nagyon élveztem. Sokat tanultam, hasonló korú lányokkal tudtam ismerkedni, akik ugyanazt szeretik csinálni, mint én. Minden edzőtábor nagyon hasznos, mert megtehetjük azt, hogy csak a jégkorongra koncentrálunk és nincs más kötelezettségünk.

 

Napi 3 jeges és 2 száraz edzésünk volt és olyan edzőktől tudtunk tanulni, akik amerikai egyetemeken dolgoznak. Hazánkat heten képviseltük egy kapus, 2 hátvéd, 3 csatár és egy „csapatvezető” személyében. Igyekeztünk minden edzésen a maximumot nyújtani, és minél több ismeretet, tudást magunkba szívni. Nagyon tetszett, hogy az edzések közvetlen és vidám hangulatban zajlottak, még ha megterhelőek voltak is, a jó hangulat átsegített a nehézségeken.

 

A jégen nemcsak játszottunk, hanem korcsolyatechnikát tanultunk magas szinten, az ütőkezelést, robbanékonyságot, lövéstechnikát fejlesztettük. Megtanultunk együtt küzdeni a céljainkért, a csapatért, egymást motiválva. Ez a tábor nagy lehetőség volt azoknak, akik külföldi egyetemben gondolkodnak, vagy szeretnének kint játszani külföldön. Ennek a tábornak az volt a célja, hogy felmérjék a lányok tudását, fejlesszék őket, és a tehetséges lányoknak majdan játék és továbbtanulási lehetőséget biztosítsanak a tengerentúlon, ezáltal a női jégkorongot próbálják magasabb színvonalra emelni.

 

Azt hiszem, elmondhatom mindenki nevében, hogy sok tapasztalattal gazdagodtunk, ez egy jó felkészülés volt a következő szezonra és ez remélhetőleg megalapozza a jó szereplésünket az elkövetkező U18-as világbajnokságon.”

 

Forrás: http://www.jegkorongszovetseg.hu/megtanultunk-egyutt-kuzdeni-a-celjainkert-a-csapatert-egymast-motivalva