Megmutathatták magukat a 2001-es játékosok a Négy Nemzet Tornán

Vas Márton U19-es csapata két vereséggel és egy győzelemmel zárta a gjöviki felkészülési tornát.

 

Bár a franciák és a norvégok ellen veszítettek, tanultak hibáikból, és a kommunikációra koncentrálva végül legyőzték az osztrák csapatot az U19-es játékosok. A norvégiai Gjövikben megrendezett Négy Nemzet Torna elsődleges célja nem a győzelem volt, hanem az új juniorcsapat összeszokása. A torna egy olyan kihívás, felmérő volt számukra, ahol kiderült, hol tartanak és mire képesek együtt, és a játékosok egyénileg is megmutathatták magukat. Vas Márton, szövetségi kapitány így nyilatkozott az osztrákok elleni meccs után:

 

„Úgy álltak bele ebbe a munkába, hogy igenis meg akarták mutatni, mire képesek. Az egy az egyeket szépen hozták, Balu jól összerakta nekik a száraz bemelegítést, Csabi nagyon jól megszerelte a kapusokat, Dudu pedig összerakta az emberelőnyöket, nekem csak kiabálnom kellett a padon. Azt kaptuk a tornától, amit vártunk, nehéz úgy összerakni a csapatot, ha csak egy évjáratból hívunk be, hiszen vannak kiemelkedő játékosok minden korosztályban, akikre lehet építeni.”

 

Az újjáalakult juniorválogatott. Forrás: MJSZ

„Ez tényleg egy új csapat, hiszen a 2000-es születésű játékosok kiöregedtek, a 2002-esek pedig az U18-as csapattal már készültek közösen” – nyilatkozta a vezetőedző a megmérettetés előtt. – „Ezúttal csak 2001-es születésű játékosokat hívtunk meg, belőlük próbáltunk olyan csapatot formálni, amely később a nagyobb, komolyabb feladatok teljesítésére is készen áll.”

 

A torna utolsó mérkőzésén Horváth Bendegúz védte a magyar kaput, végig fókuszáltak maradtak a játékosok és remekül védekeztünk, így 4-1-es eredménnyel zártuk a tornát. A mérkőzés legjobb magyar játékosa címet Horváth Milán kapta.

 

 

Forrás: jegkorongszovetseg.hu