Magyar jégkorongozó a legjobbak között

A 15 éves Horváth Bence nyár óta játszik a finn KalPa csapatában, 27 mérkőzésen 52 pontot szerzett az U16-os ligában.

 

Erősíti a magyar képviseletet Horváth Finnországban, ahol Sebők Balázs is kiemelkedően teljesít, mint a felnőttcsapat csatára. Az U16-os játékos fehérváron kezdte pályafutását, az előző szezonban 10 mérkőzésen 1 gólt és 5 asszisztot szerzett, és EBJL-bajnoki címmel büszkélkedhet.

 

A finn csapatban pedig még inkább felfelé ível induló karrierje: a Jr. C SM bajnokságon, ami a legmagasabb szint a korosztályában, 27 meccsen 13 gólt és 39 asszisztot ért el, ezzel jelentősen – 40%-ban – hozzájárult, hogy csapata a 4. helyen állhasson. Ezzel az 52 ponttal Horváth a csoport kanadai táblázatának élére került. Ugyan a 2. csoportban Tuomas Uronen két ponttal többet szerzett, de ezt hárommal több meccsen érte el, mint a magyar támadó.

Ezzel a teljesítménnyel Horváth felülmúlta példaképét, Sebők Balázst, aki U16-osként 42 pontot szerzett 27 mérkőzésen, így a 11. helyen állt a kanadai tabellán. A jelenlegi FTC-Telekom játékos Rasmus Kulmala Sebőkkel együtt játszott annak idején a Kärpät csapatában, ő ekkor 50 pontot, Aleksander Barkov, a Florida Panthers játékosa pedig 45 pontot szerzett.

 

Nem újdonság a magyar siker északon: tavaly Varga Balázs és Tamási László teljesített remekül U16-osként, ők jelenleg az U18-as válogatottban tűnnek fel. Persze Horváth is volt már válogatott, novemberben 7 pontot szerzett 5 mérkőzés alatt Kaposváron. Jelenlegi átlaga 1,93 pont/mérkőzés.

 

Forrás: jegkorongblog.hu