Magyar hokisok külföldön

Horváth Bálint

A 2018/19-es jégkorongszezon véget ért, az elért eredményekre pedig büszkék lehetünk. A női válogatott sikerét semmi nem múlhatja felül, azonban a hazai utánpótlás jégkorongozóink is remek évadot zártak, nemcsak itthon, hanem külföldi csapatokban is. A teljesség igénye nélkül kiemeltünk három olyan határon túl játszó fiatalt, akik előtt fényes jövő áll sportolóként.

 

Kiemelkedő teljesítménnyel büszkélkedhet a svéd csapatban játszó Horváth Bálint, a német légiós Péter Donát és Papp Kristóf, aki az Egyesült Államokban hokizik, hiszen mindhárman a legjobb csapattagok közé tartoztak a mostani évadban.

 

Horváth Bálint, a Rögle húsz éves támadója kiváló játékának eredménye, hogy részt vehetett a felnőttválogatott világbajnoki felkészülésében. Bálint csapatában 38 meccsen 26 pontot szerzett, és bejutott a felnőtt keretbe is. Bálint ősszel már a harmadosztályú Tyringében folytatja pályafutását, és nem lepődnénk meg, ha hamarosan feltűnne a felnőtt válogatott soraiban is.

 

Péter Donát

A német Augsburger EV 18 centere, Péter Donát a harmadik szezonját zárta idén a csapatban. Bár egy korosztállyal feljebb lépett a tavalyi évadhoz képest, U20-asként érte el a legszebb eredményeket: 38 mérkőzésen 55 pontot szerzett, ezzel a légió harmadik legeredményesebb játékosa lett.

 

Papp Kristóf

 Papp Kristóf, a Madison Capitols csatára még csak 17 éves, de remekül helyt állt a világ egyik legkeményebb juniorbajnokságán, az USHL-n. 58 mérkőzés során szerzett 38 pontjával csapata egyik meghatározó tagja, a lengyelországi U20-as világbajnokságon pedig a magyar válogatott legjobbjának járó elismerést is megszerezte. Még nagy utat kell megtennie végső céljáig, az NHL-ig, de szépen induló pályafutása bizakodóvá tesz minket.

 

Forrás: utanpotlassport.hu