Lezajlott a IV. Méri Janka emléktorna

Idén is megrendezésre került a Méri Janka, a tragikus hirtelenséggel elhunyt 13 éves kapus tiszteletére tartott emléktorna. A három napos rendezvény a Tüskecsarnokban kapott helyet.

 

A tornán 12-18 éves, amatőr női hokisok vettek részt, sokuknak ez volt életük első nagypályás szereplése, így nagy izgalommal várták, hogy jégre léphessenek.

 

A magyar jégkorongosok mellett Szerbia és Románia is képviseltette magát, összesen nyolc csapat vett részt a rendezvényen. A döntőben az Angels NJSE és Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia indult a győzelemért, melyet végül az Angels csapata szerzett meg.

 

A nyertesek mellett igen sokan részesültek elismerésben: minden csapat legjobb játékosát, legjobb hátvédet, a legtöbb pontot szerző játékost, a gólkirályt, és a legjobb kapust is kiemelték, így a fiatal lányok közül sokan kaptak pozitív visszajelzést. Emellett a szülinaposokat is megünnepelték és nem távozott üres kézzel a legfiatalabb kis játékos sem. Minden csapat kapott kupát és ajándékcsomagot, az első három helyezett pedig a kiérdemelt érmet is megkapta.

A díjakat Gebei Péter játékvezető mentor, Jari Risku KMH EWHL csapatának vezetőedzője, Kóger István a KMH szakmai igazgatója, valamint a KMH egykori játékosa, Méri Janka apukája és testvére adták át a játékosoknak. 

 

A következő helyezések alakultak ki a csapatok között:

 1.  Angels NJSE
 2. Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
 3. Gyergyói HK
 4. KMH Piros
 5. Serbian Girls
 6. Óbudai Hockey Academy
 7. MAC Marilyn
 8. KMH Fehér

Gratulálunk minden fiatal tehetségnek, csak így tovább!