Látogatói csúcs a 22. Nagy Budapesti Sportágválasztón

Ismét sikeresen zajlott a sportágválasztó, hiszen több száz sportág mutatkozott be, és a második napon eddig még nem látott mennyiségű érdeklődő érkezett.

 

A Merkapt Sportközpontban ezúttal is rengeteg sportág képviseltette magát, amelyek közül természetesen a jégkorong sem hiányozhatott. Ki lehetett próbálni a kapura lövést, a korongépítést és az asztali hokit is. Azonban ez még nem volt minden, hiszen ismert egykori és jelenlegi válogatott játékosok is tiszteletüket tették, illetve várták az érdeklődőket, többek között Vas Márton, Nagy Krisztián, Vay Ádám, Stipsicz Bence, Terbócs István, Garbacz Máté, Arany Gergely, Majoross Barnabás, Tóth Balázs, Pokorny Dávid, Szalma Zsolt és Shcmál Kristóf is.

 

Stipsicz Bence egy rövid interjút is adott, amelyben felhívta a figyelmet a kezdeményezés hasznosságára: „Jó, hogy a gyerekek maguktól tudnak választani a sportágak közül. A jégkorongnak fontos, hogy minél több ilyen rendezvényen jelen legyünk, minél több gyerek sportoljon, mert így fog fejlődni a hoki. Tavaly is voltam a sportágválasztón, élveztem most is, és jövőre is eljönnék szívesen. Nekünk is jó megismerkedni más sportok képviselőivel és kipróbálni mindenfélét” – mondta a fehérváriak válogatott védője.

 

Tóth Balázs, aki első alkalommal járt a sportágválasztón, így vélekedett: „Meglepődtem, hogy ennyi sport ilyen kis helyen is elfér. Jó érzés olimpiai bajnokokkal találkozni, jó látni őket, ez célt ad nekünk is. Lehet, hogy valaki egy ilyen alkalommal szeret bele a hokiba, és kellő munkával bármeddig eljuthat” – közölte a Linz és az U20-as válogatott kapusa.

 

Reméljük, hogy sok ifjú sportkedvelő kezd el az esemény után rendszeresen sportolni, de egy biztos, a hokisokat mi mindig tárt karokkal várjuk!

 

Forrás: http://www.jegkorongszovetseg.hu/sok-erdeklodo-a-sportagvalaszton