Küszöbön az NHL!

A 17 éves Papp Kristóf már nyolcadik szezonját játsza Amerikában. Jelenleg az USHL-ben menetelő Madison Capitols csapatának a tagja, és a magyar válogatott színeiben nemrég választották a legeredményesebb játékossá az U20-as VB-n. Tervei szerint a következő lépcsőfok az NHL lesz. Tekintsünk vissza egy kicsit a kezdetekre, hogy honnan indult, és milyen a tengerentúli hoki élet az ő szemével!

 

Még csak 9 éves kissrác volt, mikor szülei úgy döntöttek, hokis pályafutása érdekében az Egyesült Államokba költöznek. Los Angeles-i nyaralásuk alatt jött az ötlet, hogy Kristóf kipróbálhatná magát. Hamarosan visszatértek az Angyalok városába, és minden a helyére került.

 

Ráadásul nem is akármilyen helyre: Kristóf most a világ legerősebb juniorligájában játszik, az USHL-ben a Madison Capitols játékosaként. Magyar gyökereit is ápolja, ugyanis piros-fehér-zöld mezben játszott a nemrég véget ért lengyel U20-as divízió I/B csoportos világbajnokságon, az öt meccs alatt hat gólt és egy gólpasszt kiosztva.

 

Kortársaival szemben komoly lépéselőnyt jelent számára az amerikai tapasztalat. Elmondása szerint a magyar bajnokságok színvonala teljesen rendben van, de az USHL-ben nagyobb a tempó, gyorsabban kell reagálni a helyzetekre, és szinte csak éles mérkőzéseik vannak. Nem véletlenül nevezik a világ legerősebb junior bajnokságának.

 

A srác csapat szinten és a válogatottban is a nála három évvel idősebbekkel játszik, de elmondása szerint nem okoznak neki gondot az ütközések sem, hiszen nem a kor számít, hanem a tapasztalat, ő pedig pont arra játszik, hogy az utóbbiból minél többet szerezzen.

 

Kristóf előre tervez: 2020-tól a Michigan Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait. Addig is lépésről lépésre szeretne haladni: következő célja, hogy felkerüljön az NHL-be, a világ legerősebb ligájába lehetőleg még az egyetem kezdete előtt.

Sok sikert kívánunk neki hozzá!

 

Forrás:  http://bit.ly/2SJftof