Különleges 50 forintos a jégkorong-világbajnokságra

Az áprilisi Divízió I/A jégkorong-világbajnokság alkalmából a Magyar Nemzeti Bank különleges hokis 50 forintos érméket bocsátott ki. Az érmék hátoldalán a góllövés pillanata látszódik, és 2 millió példányban került forgalomba.

Az MNB a Magyar Jégkorong Szövetséggel együttműködésben bocsátotta ki az érméket. Névértékes oldaluk megegyezik a jelenleg forgalomban lévő 50 forintos érméével, a tematikus oldalon azonban a megszokott kerecsensólyom helyett egy kapura lövés látható a Magyar Jégkorong Szövetség emblémájából vett figurával egyetemben. 

 

 „Ez egy olyan 50 forintos pénzérme, melyen egy jégkorong-mérkőzés részlete látható. A különleges érme elkészítésére a 2018-as budapesti jégkorong-világbajnokság szolgáltatta az alkalmat” – mondta Horváthné Rudolf Teréz, a Magyar Pénzverő Zrt. vezérigazgatója. 

 

Az április 22-28 között lezajlott budapesti divízió 1/A világbajnokságon a házigazda magyar együttesen kívül részt vett Nagy-Britannia, Lengyelország, Kazahsztán, Olaszország és Szlovénia együttese is.

 

Forrás: http://www.jegkorongszovetseg.hu/kulonleges-50-forintos-a-jegkorong-vilagbajnoksagra