Jó szóval oktasd, játszani is engedd

Fiatalon elkezdeni sportolni számtalan előnnyel jár, és olyan ajtókat nyit ki gyermekeink számára, amelyek sport nélkül zárva maradnának.Ahhoz, hogy a kicsik kitartóak legyenek a választott sportágban és ne kötelességként, hanem lelket és testet gyógyító szórakozásként éljék meg, csak egy dolog kell: hogy szeressék!

 

A pozitív hozzáállás kialakításához, a kreativitás és a képességek fejlesztéséhez, valamint a játék megszerettetéséhez az MJSZ Sportágfejlesztő Osztálya olyan edzéseket javasol, melyek során a gyerekek a lehető legtöbbet hozhatják ki magukból.

 

  1. Több idő a koronggal

Kisebb területű pályán a gyerekek többször érhetnek koronghoz, ami sikerélményt jelent és segíti a gyakorlást. Mindenképp kellemesebb, mint a korong végeláthatatlan kergetése után, erőtlenül érni utol.

 

  1. Egyéni szintnek megfelelő edzés

Minden gyermek más és más ütemben fejlődik, de nem szabad azt éreztetni velük, hogy a lassabb ritmus rosszabbat jelent! Osszuk a játékosokat három szintre, de ne féljünk átcsoportosítani őket, ha szükséges!

 

  1. Verseny

Továbbra is fontos a kis terület – így pörgősebb lesz a játék, gyakrabban küzdhetnek a korongért, így fejlődik a „hokiérzék”. Itt nem csak a fizikum számít, hanem a gyors gondolkodás is!

10-11 éves korig cserélgessük a posztokat, hogy mindegyik területet kipróbálhassák és megtanulhassák a gyerkőcök!

 

  1. Jég nélkül

Nem csak off-szezonban fontos a jégen kívüli edzés. Görhoki, gyephoki, floorball – a lényeg, hogy ne felejtsük el: mindez játék!

 

  1. Hokiképességek szárazföldön

A jégkorong mozdulatait is gyakorolhatjuk görkorcsolyával: a korongkezelés, a passzolás és a lövés fejlesztése az általános koordinációt is formálja.

 

Jó játékot és sok-sok őszinte mosolyt kívánunk mindenkinek!

 

Forrás: https://www.jegkorongszovetseg.hu/hogyan-eddzunk-gyerekekkel-avagy-a-fejleszto-jellegu-jegkorong