Jó döntésnek tartom, hogy visszatérek

Silló Arnold ezelőtt hét évvel döntött úgy, hogy Magyarországon folytatja jégkorongos pályafutását. 16 évesen a MAC U18-as csapatába igazolt, most Dunaújvárosban fog játszani. A Csíkszeredán született csatárral beszélgetett a jégkorongblog.

 

Egy kényszerhelyzet miatt hagyta ott junior csapatát Csíkszeredán és igazolt át magyar csapatba.

 

“Szeredában akkor  jó generáció nevelkedett, de a klubnak nehézségei adódtak, nem tudtak korosztályos csapatot indítani. Néhány játékosnak lett volna lehetősége a felnőttek között játszani – köztük nekem is –, ám ezt én még korainak tartottam. Úgy gondoltam, a fejlődésemet jobban szolgálja, ha a juniorok között maradok. Ehhez Magyarországra kellett jönnöm. A szüleimmel megbeszéltem mindent, és a két lehetőségem közül a MAC csapatát választottam.”

 

“Majoross Gergely edzőm volt az U20-ban, és ez megkönnyítette a helyzetemet az Erste Liga-csapatban. Abban az évben, a 2015/16-os szezonban sok fiatal kapott lehetőséget a nagyok között, bár időre volt szükségünk, mire alkalmazkodtunk a felnőtthokihoz. Majoross Gergely két sorban is számított ránk, ezekért a helyekért kellett megküzdenünk. Nekem balszerencsém volt, egy bokatörés több hónapra kivett a játékból, de végül a döntőben a Miskolc ellen már a második sorban játszhattam. A következő évben több volt a sztárjátékos a keretben, így a fiatalok leginkább a negyedik sorban kaptak helyet. Az elvárás is nagyobb volt, az elvesztett döntő után a bajnoki aranyérem volt a cél, az eredménykényszer miatt csökkent a jégidőnk.”

 

Emiatt döntött úgy Arnold, hogy Dunaújvárosban folytatja felnőtt karrierjét, és meg is történt az áttörés: 5 alapszakasz-mérkőzésen 18 pontot termelt, ami 8 gólból és 10 asszisztból tevődött össze.

 

“Mindenképpen többet szerettem volna játszani, hiszen a padon ülve nem lehet fejlődni. Kicsit féltem Dunaújvárosba szerződni, új városba, új csapatba, új társak közé kerültem, de szerencsére gyorsan beilleszkedtem. Odnoga Mátyással kerültem egy sorba, és nagyon kijött nekünk a lépés. Az elején még csak negyedik soroztunk, ám az edzők látták, hogy számíthatnak ránk, így egyre előrébb kerültünk. Ez volt az első olyan évem, amellyel tényleg elégedett lehettem.”

 

Ez után a sikeres szezon után igazol át a DEAC csapatába, ahol tovább fejlődött és ez a teljesítményén is látszott: 48 mérkőzésen 26 pontot szerzett.

 

“A korábbi dunaújvárosi edzőm, David Musial keresett meg azzal, hogy számítana rám Debrecenben. Ambiciózus embernek tartom magam, a kihívásoktól sosem rettentem meg, elfogadtam az ajánlatot. Mivel új csapatról volt szó, a vezetők nem akarták nagy nyomás alá helyezni a játékosokat, a szezon előtt konkrét helyezést vagy elvárást nem fogalmaztak meg. Jó csapatunk volt, de ki kell emelni Hetényi Zoltánt, aki nélkül nem jutottunk volna messzire. Nekem is sikerült többet kihoznom magamból, a pontok tekintetében egyértelműen ez volt eddigi pályafutásom legjobb éve.”

 

Hiába a legjobb szezon, Arnold mégis vált: visszatér Dunaújvárosba, ahol az első sikeres felnőtt évét töltötte.

 

“Az adódó lehetőségeket végiggondolva jó döntésnek tartom, hogy visszatérek. Kiderült számomra, hogy erős keret formálódik itt, komoly célokat tűznek ki, és ez újabb kihívással ér fel. Úgy gondolom, az elmúlt években már szereztem egy kis rutint, így ki akarom harcolni, hogy húzóember lehessek a DAB-ban. A csapat számára most az a legfontosabb, hogy első lépésként visszaszerezzük a helyünket a felsőházban. A rájátszással akkor kell majd foglalkozni, ha odaértünk. Magamtól ezentúl is ponterős játékot várok, jó lenne tovább javítani a teljesítményemen. A lényeg persze az, hogy bármilyen módon segíteni tudjam a csapatot, és minél jobb eredményeket érjünk el közösen.”

 

Sok sikert kívánunk! 🙂