Jégre lépnek a legkisebbek

Óvodai korcsolyaoktatás zajlik az óbudai Hockey Academy Jégcsarnokban: 174 nagycsoportos tanulhatja meg a sport fortélyait heti egy alkalommal, hat héten át.

 

Az úszásoktatás mellett idén sem maradhat el a korcsolyázás sem: az Óbudai Önkormányzat és az Óbudai Hockey Akadémia jóvoltából november 4. és december 13. között megismerkedhetnek az Óbudai Hétpettyes Óvoda, Ágoston Művészeti Óvoda Kastély Tagóvodája, Gyermeksziget Montessori Óvoda Mosolygó Tagóvodája és a Pitypang Művészeti Óvoda (Hunyadi utca) neveltjei a sporttal.

 

A korcsolyázás sok szempontból hasznos a kicsiknek: fejleszti a koncentrációképességet, az állóképességet, hozzájárul a helyes testtartás kialakulásához, és persze életre szóló élményeket nyújt. Ha végül a gyerekek más sportág mellett döntenek, akkor is jó kiindulási alap a korcsolyázás.

 

Az ovisok 50 fős csoportokra bontva tanulják meg a biztonságos korcsolyázás alapjait, a 2-2 ÓHA edző játékos feladatokon keresztül igyekszik megszerettetni velük a sportot, nem csak hobbiszinten.

 

A csarnok egy kis-, és egy szabványpályát, 15 öltözőt, egy metodikai központot és egy balett termet foglal magában, felszereltségét tekintve nemzetközi szinten is megállja a helyét. Remélhetőleg a környezet és az oktatás sok nagycsoportosnak meghozza a kedvét a sporthoz, aki pedig most kimaradt, 2020 januárjában még lesz lehetősége részt venni a programban!

 

Forrás: www.obudasport.hu