Irány sportolni! – Nagy Sportválasztó gyerekeknek

Több mint 19 ezer érdeklődő találkozhatott a különböző sportágak legjobbjaival a Budapesten megrendezésre került 24. Nagy Sportválasztó rendezvényen. A jégkorong sportágat többek között Stipsicz Bence képviselte.

 

Rengeteg érdeklődő gyermek látogatott el Kőbányára, hogy megismerkedjen a sport különböző ágazataival és kiválassza, milyen sportot szeretne űzni a jövőben. Stipsicz Bence elmesélte miért tartja fontosnak az ilyen rendezvényeket:

 

„Nagyon jó kezdeményezésnek tartom az eseményt. A gyerekek figyelmét valahogy fel kell kelteni, hogy elkezdjenek jégkorongozni. A rendezvényen rengeteg gyerek és iskola is megjelent. Meg tudjuk mutatni neki, hogy mi szép a sportágban, és remélhetőleg ennek hatására sokan kezdenek majd el jégkorongozni.” 

Számára is nagy élményeket tartogatott a Sportválasztó: a színpadon egykori példaképei, a válogatott és a Fehérvár AV19 hátvédje vízilabdázó, bokszoló, kézilabdázó és vívó olimpiai és világbajnokok vagy érmesek mellett állhatott.

 

„Nagyon komoly dolog ilyen nagy bajnokokkal együtt szerepelni. Még emlékszem, ahogy gyerekként szurkoltam nekik a világversenyeken, olimpiákon. Megtiszteltetés beszélgetni velük és az óriási dolog, hogy egy kategóriában vagyunk” – mondta Stipsicz.

 

Azért is tartja eredményesnek a gyerekek fiatal korban való bevonását, mert ő is ennek köszönheti azt, hogy elkezdett jégkorongozni.

 

„Nagyjából hasonló módon ismerkedtem meg a sportággal. Jártam a műjégpályára korcsolyázni, és akkor a MAC-nak voltak ott edzései néhányszor egy héten. Sokszor behívták azokat, akik nézték kívülről a gyakorlást, hogy próbálják ki ők is. Én is így kerültem bele és ott is ragadtam.”

 

A hoki népszerűsítésében segített még korábbi válogatott játékosok, Vas Márton és Gebei Péter, illetve az U20-as válogatott Seregély Máté és Fejes Nándor, akik a MAC-ban csapattársak. Nagy Gergő is ott volt a rendezvényen a gyermekével, valamint a szintén válogatott és a nyáron a DEAC-ból az FTC-hez igazoló Németh Attila is. A női oldalt pedig az A csoportba jutott női válogatott tagja, Kiss Andrea népszerűsítette.

Reméljük sikerült közelebb hozni a gyerekekhez a sportágat és elérni, hogy korcsolyát húzzanak – ezután már úgysincs visszaút!

 

Forrás: jegkorongszovetseg.hu