Így jutottak fel az I/A csoportba az U20-asok

Sikerrel zárta 2019-es utazását az U20-as férfi válogatott: a kijevi világbajnokságon hibátlan mérleggel jutott fel a csapat divízió I/A világbajnoki osztályába. 2016 óta először.

 

„Átérezték a srácok, hogy milyen lehetőség előtt állnak, és ennek megfelelően játszották le a mai mérkőzést” – nyilatkozta Vas Márton, szövetségi edző a sorsdöntő, franciák elleni mérkőzés után. „Nem szórtuk el a korongot, férfias, magyaros hokit játszottunk, és ennek a végén meglett a gyümölcse.”

 

Ünnepel a csapat az érmek átvétele után. Fotó: Pavlo Kubanov, iihf.com

A férfias játéknak valóban meg lett az eredménye: az ukránok (5-1), az észtek (4-2) és a lengyelek (10-7) legyőzése után, a franciák elleni mérkőzéssel jutottak fel az I/A csoportba, így a tét nélküli olasz meccs sikere tette fel a koronát a bajnokságra.

 

A csapatkapitány, Péter Donát így nyilatkozott az aranyérmet érő meccs után:

„Egyelőre keresem a szavakat, hihetetlen meccs volt. Hatvan perc kemény munka volt, ha kellett, mindenki a lövésekbe vetődött, le a kalappal a csapat előtt. Az utolsó harmadban már inkább csak védekeztünk, és szerencsére végig kitartott az előnyünk. Nekem is bevillant a tavalyi szlovének elleni meccs, de ez a meccs is bizonyította, hogy tanultunk abból, és többször nem fordul elő olyan.”

 

A magyar csapat a franciák elleni mérkőzés után. Fotó: Pavlo Kubanov, iihf.com

Az olaszok elleni örömjátékot is komolyan vették az U20-asok: céljuk volt a hibátlan mérleg, ezért kemények küzdöttek. Már az első harmadban 3-al vezettünk Révész Marcell, Rétfalvi Kristóf és Keresztes Levente góljaival. Dézsi Bence, Vértes Nátán és Páterka Bence találataival végül 7-4 lett az eredmény, így sikerült elérni a kitűzött 100%-os teljesítményt.

 A következő szezonban tehát a fehérorosz, a dán, a kazahsztáni, a norvég és a lett csapattal játszik majd a magyar válogatott.

 

Szép volt, fiúk!

 

Ide kattintva további képeket találsz a díjátadóról!

 

Forrás: nemzetisport.hu