Így állnak a fiatal magyar légiósok és európai csapataik

Magyar ifi játékosaink a szélrózsa minden irányában erősítik csapataikat, és szívják magukba a tudást. Lássuk, hogy állnak! 

 

Sikerek a szomszédjainknál
A szlovák U18-as ligában a Dukla Trencín két ellenféllel négy meccset játszott. Először 5-2-es, majd 4-1-es győzelmet arattak Liptószentmiklós ellen. Sárdi Máté mindkettőn felírta magát a góllövők listájára 1-1 eredményes lövéssel, a második meccsen pedig még egy gólpasszt is adott. Egy nap pihenés után Kassát látták vendégül két mérkőzés erejéig: az elsőt a vendégek 1-4-re nyerték, majd a hazaiak fordítottak. A második meccs eredménye 5-4 lett a büntetőknek köszönhetően, melynek állását végül Sárdi lövése döntötte el.

 

Halász Béni az osztrákoknál mutatta meg a világnak, hogyan is kell hokizni. Az EBYSL-es Linz kapusaként hibátlan teljesítménnyel szerepelt eddig. Az Okanagan otthon csapott össze a Blackwings-zel, és hamar gombot varrt a találkozóra: 2-0-ra végeztek. Halász egyébként 27 lövést fogott, és parádés 92,2%-os hatékonysággal védett eddig idén. Szintén jó hír, hogy csapatában Kóczán János idén kapott első alkalommal lehetőséget. Kíváncsian várjuk, mit mutat nekünk az ifjú tehetség.

 

Német precizitás

A DNL-ben Augsburg kétszer is összecsapott Kölnnel. Az elsőt a vendég Haie 6-5-re zsebre tette, a másodikon viszont az Augsburg fordított, és 5-3-mal küldte haza a kölni csapatot. Péter Donát kétszer is beküldte a pakkot a kapuba, így a 21. meccsének végén 26 pontnál jár. Szűcs Ádám az első összecsapáson jégre lépett ugyan, de pontot nem sikerült szereznie.

 

Az Eisbären Berlin csapatát szintén egy magyar tehetség támogatja: Kánya Tamás. A klub felemás eredménnyel zárt Landshut ellen: először 6-1-re nyert, majd 6-2-re kikapott. Kánya egy gólpasszal járult hozzá az első meccs eredményéhez.

 

Svéd áttekintés
Az U18-as Kónya Krisztián bemutatkozása nem sikerült tökéletesen a Wings színeiben a Fajcsák Tamást foglalkoztató Flemingsberg otthonában. Sokat kellett várnia erre a lehetőségre, ugyanis még nyáron szerződött át a svédekhez Ausztriából, és most léphetett először a jégre. Csapata ezen a meccsen 3-2-re alulmaradt, de ezután a Taby-t 3-2-re otthon megverték. Kónya mindkettőn játszott, saját büntetőjét viszont kihagyta.

 

Kis híján igazi magyaros rangadót rendeztek az U20 Elit keleti divíziójában. A Vallentuna azonban végül nem nevezte Galló Olivért a mérkőzésre. A Wings csapatában Kemény Patriknak volt lehetősége megmutatni, hogyan mit tud. A meccs eredményét az 1-1 utáni hosszabbításban a Wings döntötte el, melyhez Kemény gólpasszal járult hozzá. Ezután a Huddingét fogadták otthonukban, ahol a vendégek szétlövésekkel 4-3-ra nyertek. Kemény ezen a meccsen kihagyta saját rávezetését.

 

Az U20 Elit déli divíziójában Kozma Dávid erősítette a Boräs csapatát. A Vita Hasten otthonában 4-2-es győzelmet arattak. Kozma csapata négy góljából háromhoz is odaírta a nevét: kettőt előkészített, az utolsónál pedig üres kapus találatával eldöntötte a meccs eredményét.

 

Finn kapus-kaland
A B-Nuorten Metis hármas csoportjában a GrIFK a Kisa-Eagles csarnokába látogatott. Ollári Zsombor védte a vendégek kapuját, 32 lövésből csak két gólt kapott, csapata pedig négyszer is betalált a hálóba.

 

Svájcban is zajlik a hoki élet
Az Elite A-ban játszó GCK Lions kikapott otthonában 4-2-re az Ambri-Piottától. Ezután nem sokkal beindult a góleső: Lausanne-t 6-0-ra, a Gottéront 9-3-ra verték. Révész Marcell az első meccsen eredményes volt, a másodikon pedig asszisztens.

 

A másik magyar érdekeltségű Elite A-s klub az SCL Young Tigers 9-0-ra elintézte a Gottéront, utána 6-3-ra Luganót. Kovács Dávid védte mindkét meccsen a hálót, az első shutout-ot szerzett, ezzel 2,51-re javult a gólátlaga.

 

Ortenszky Tamás a Novizen Elite bajnokságban lövi a pakkot, méghozzá szép eredménnyel. Csapata, a Biel-Bienne idegenben 3-1-re verte a Genéve-öt, majd a Valais-t intézte el otthon parádés 8-2-re. Az utóbbi meccsen Ortenszky védő létére szerzett emberhátrányból gólt.

 

Forrás: http://bit.ly/2BR2zPc/