Ifi légiósaink a világ minden részén megállják a helyüket!

Az öreg- és az új kontinensen játszó fiatal hokisaink is szépen teljesítenek, ígéretes tehetségnek bizonyulnak. Nézzük, hogy mi történt velük az utóbbi időben!

 

A német DNL-ben két idegenbeli győzelemmel indított az Augsburg csapata Péter Donáttal és Szűcs Ádámmal a jégen. Elsőként a Bad Tölzöt verték 7-3-ra, ahol Péter két gólpasszt adott, Szűcs pedig 1-1 góllal és két assziszttal járult a sikerhez. Az Eisbären Berlin elleni második meccsen Péter volt a sztár: két gólt lőtt és két gólpasszt adott.

 

A Biel Novizen Elite csapata Ortenszky Tamással parádés 10-3-as diadalt aratott Bernben, másnap azonban az SCL Young Tigerstől 4-1-re kikapott. A magyar bekkre a végeredményektől függetlenül büszkék lehetünk: mindkét meccsen eredményes volt, sőt, a második mérkőzésen ő szépített.

 

Nézzük a svájci Elite magyarokhoz kötődő eseményeit: a GCK Lions két hazafinkat is foglalkoztatja, Falus Ádámot és Révész Marcellt. A csapat a Zug ellen 5-2-re, a Davostól 6-2-re kapott ki. Falus az utóbbi meccset gólpasszal zárta, Révész viszont nem lépett a jégre. A liga másik magyar érdekeltségű csapata, az SCL Young Tigers sikeresebben teljesített: a Biel ellen 4-3-as győzelemmel zárt, majd a listavezető Bern ellen zsebelt be a csapat egy 5-2-es diadalt. Mindkét összecsapáson Kovács Dávid őrizte a hálót.

 

 

Skandináv sikerek

 

A svéd superelite-es Rögle csapata Horváth Bálinttal otthon kétszer is kikapott a Växjőtől 3-2-re, a Karlskronát viszont 7-0-val küldte haza. Az utóbbi győztes meccsen a 19 éves magyar csatár nem csak gólt lőtt, de két assziszttal is hozzájárult a győzelemhez.

 

A szintén svéd rendezésű U20 Elit-ben is zajlanak az események: a Wings Arlanda 5-2-es győzelmet aratott a Nyköpinget ellen és 5-3-ra verte a Tyresőt. A Sollentuna elleni meccsbe azonban 1-4-re beletört a bicskája. Itt Kemény Patrikra lehetünk büszkék: mindkét győztes összecsapáson gólpasszt adott. Galló Olivér a Vallentuna hálóját védte ebben a csoportban. Az előbbi meccsnek 2-7, az utóbbinak 5-4 lett a vége a hosszabbítást követően.

 

Az U20 Elit nyugati csoportjában Jakabfy Csongor is betalált a kapuba, ezzel megszerezve első gólját. A fiatal hátvéd a Vikingek ellen vendégségben emberhiányból volt eredményes a Borlänge színeiben. Találatával 4-2-revégződött a meccs.

 

A 17 éves Kozma Dávid a Boräs színeiben szintén a svédeknél mutatkozott be a felnőtt negyedosztályban. Csapata a hoszabbításban 4-3-ra alul maradt a Töreboda otthonában.  A magyar fiú ezen a mérkőzésen eredményes volt, azóta viszont sem az U18-ban, sem az U20-ban nem kapott lehetőséget.

 

A finneknél is sok a magyarokhoz kapcsolódó történés. A TPS akadémia a Koovee elleni 3-6-os és a K-Vantaa-val szembeni 2-3-as vereségekből felocsúdva gyorsan összekapta magát. A Hermest csapatát 10-5-re, a LeKit pedig 5-3-ra hagyta helyben. Farkas Márton a Hermes ellen volt eredményes Nagy Zoltán pedig a LeKivel szemben szerzett asszisztot.

 

Amerikai körkép

 

A tengeren túl sem alszik a hoki világa. Papp Kristófra négy meccs is várt a Madison Capitols színeiben, így őt a magyar utánpótlás-válogatottnak még nélkülöznie kell, egyelőre marad az USA-ban. A Chicago Steel ellen úra hálóba talált, ezek után viszont a Chicago hálója érintetlen maradt: 3-1-re nyertek Papp csapata ellen.

 

Tóth Keve Csongor a Florida Eels USPHL Premier csapatának mezére cserélte a Elite-ét. Sűrű a szezon, tele van a naptár, Tóth pedig alig került a csapathoz, máris eredményes volt. A Syracusee Starts ellen a magyar srác is gólt szerzett, amivel csapata 5-2-re nyert.

 

Az USHL Elite bajnokságban Pákozdi Bálint jeleskedik, a New Hampshire pedig sikert sikerre halmoz vele: a New Jersey Rocketset (8-1), majd a Jersey Hitment (6-1), végül a DME-t (9-2) verték. Pákozdi a 3 meccs alatt 10 pontot szerzett: 4 gól + 6 assziszt elosztásban.

 

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a magyar fiúk a világ minden részén ígéretesen teljesítenek, és többnyire sikereket hoznak csapataiknak. Bízunk benne, hogy tudásukat hazahozva a magyar válogatott színeiben is büszkék lehetünk majd rájuk! Csak így tovább srácok!

 

Forrás: http://bit.ly/2U61lXv/