Idén is megmutatták a gyerekek, mit tudnak

Nagy sikernek örvend az immár nyolcadik éve megrendezésre kerülő Most Mutasd Meg nap, ahol a lényeg nem az eredmény, hanem a sport szeretete.

68 sportoló vett részt a Magyar Jégkorong Szövetség eseményén, a Most Mutasd Meg napon. A 13 éves korosztály számára remek lehetőség volt a rendezvény, hogy megmutassa tudását, de ezen az eseményen nem a technika és a gyorsaság az első – ahogy Popovics Patrik, az egyik csapat mentora megfogalmazta: „az a legfontosabb, hogy a sok gyerek a nap végén fülig érő szájjal, vidáman távozott.”

 

A mezőnyt négy csapatra osztották, az így kialakult vegyes csapatok a Zöld, Fehér, Fekete és Piros nevet kapták, a mentorgárdát pedig olyan tapasztalt játékosok és szakértők alkották, mint Popovics Patrik, Garát Zsombor, Marton Tibor, Arany Gergely, Kecskeméti Áron, Kreisz Brúnó, Svasznek Bence és Fejes Nándor.

 

A barátságos hangulatról az edzők is nyilatkoztak:

„Fontos, hogy senkin nem volt eredménykényszer, mi is azt hangsúlyoztuk, hogy élvezzék a hokit és játszanak csapatként. A lényeg, hogy a végén mindenki mosolygósan jött le a jégről.„ (Arany Gergely, Piros csapat)

 

„Nekem ez volt az első edzői élményem, mély nyomot hagyott bennem. Elsőre elég furcsa volt a pad túloldalán állni, de aztán belejöttünk. Svasznek Bencével nagyon jó párost alkottunk. Nagyon jól éreztem magam.” (Fejes Nándor, Zöld csapat)

 

„Elképesztően jó hangulat volt, nagyon élveztem, hogy egyszerre volt játékos ez a torna, ugyanakkor mégis volt valamilyen cél is. A Fehér csapattal ezüstérmesek lettünk, de ami ennél fontosabb, hogy a srácok jól láthatóan élvezték ezt az egészet. Nagyon tetszett, hogy a fiatalok ismeretlenekkel kerülnek össze, és itt pár óra alatt csapattá kellett formálódniuk.” (Kecskeméti Áron, Fehér csapat)

 

A tornát a Zöld csapat nyerte, a Fehér brigád lett a második, őket pedig a Pirosak, majd a Feketék követték. Hordós Ádám (Fehér csapat) szerezte meg a gólkirály címet, Puskás Ádám (Zöld csapat) lett a legjobb kapus, Franyó Krisztián Zoltán (Piros csapat) a legjobb hátvéd, Barna Olivér (Fekete csapat) pedig a legjobb csatár díjat vihette haza.

 

Forrás: jegkorongszovetseg.hu