Gasparics Fanni: „Úgy éreztem, most vagy soha… Nekünk itt az időnk!”

forrás: sport365.hu

A női jégkorongválogatott játékosa interjút adott a Nemzeti Sportnak az A csoportba való feljutásról és a sikerhez vezető útról.

 

Fanni két évet töltött az orosz profiliga (KHL) játékosaként: ebből kettőt a Cseljabinszk, három évet az Agigyel Ufa csapatában. Kétszer is részt vett az orosz All Star-gálán, ahol mintegy 2700 ember előtt léphetett a jégre – hatalmas élményt jelentett ennyi ember előtt játszani.

 

A sikerhez vezető út viszont nem volt zökkenőmentes. A csatár 2018-ban egyetemi tanulmányai miatt tért haza, ekkor került be a KMH csapatába, azonban innen hamar távozott.

 

„Nagyon nagy mélypont volt ez számomra. Nem önszántamból és teljesen igazságtalanul bontottak velem szerződést a KMH-ban. Konfliktusunk alakult ki a vezetőséggel, ami nem is csak az én konfliktusom volt.  Rajtam verték le azt, ami 15 lányt érintett: a válogatott edzésprogramját nem tartottuk megfelelő színvonalúnak, ami elég lenne az A-csoportba jutáshoz. Ennek adtunk hangot.”

 

Most, hogy a válogatott feljutott a csúcsra, már sikerült túllépnie a megrázkódtatáson, sőt:

„Most már úgy gondolom, ennek pontosan így kellett történnie. Rengeteget tanultam az esetből, rengeteget erősödtem. Ettől is csak több lettem, holott volt néhány pillanat, amikor nagyon a padlón voltam, és kilátástalannak láttam a helyzetem. De nézzük meg, hogy most hol vagyok.”

 

A 24 éves játékos szerint Pat Cortina kinevezésének hatalmas szerepe volt abban, hogy a lányok feljutottak az A csoportba. A kanadai edző érkezésével összeállt a kép, ami magában rejtette a végső győzelem potenciálját. És végül hazai pályán, Pat Cortina vezetésével valóban eljött a női válogatott ideje.