Galló Olivér a svéd U20-as elitligában bizonyít

A 18 éves Galló Olivér a nemzetközi szinten is magasan jegyzett U20-as svéd elitligában, a Vallentuna korosztályos együttesében kezdte meg a 2018/19-es évadot. A bemutatkozás nem is sikerülhetett volna jobban, hiszen a nyitómérkőzésen 6-5-ös győzelmet aratott csapatával a Sollentuna együttese ellen.

 

A felnőtt válogatottból már jól ismert Galló Vilmos öccse elmondta, hogy nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy csapatát egészen a legjobb négy közé segítse a szezon végére.

 

„Valóban jól sikerült a start, azon leszünk, hogy a folytatás hasonlóképpen alakuljon. Úgy látom, jó társaság állt össze erre az évadra, az első négybe kerülést tűztük ki célul, azért dolgozunk, hogy ezt a küldetést teljesítsük.”

 

Olivér saját elmondása szerint legnagyobb erősségének a gyorsaságát tartja, ugyanakkor tudja, hogy sokat kell még fejlődnie, ha el akarja érni kitűzött céljait.

 

„Leginkább robbanékonyságban szeretnék javulni, ez elengedhetetlen egy jégkorongkapus esetében. Még van két évem juniorban, utána pedig a felnőttek között kell majd megállnom a helyem. Jó lenne egy napon a svéd élvonalban pályára lépni. És még az is előfordulhat, hogy ösztöndíjjal egy amerikai egyetemre kerülök. Majd meglátjuk.”

 

Forrás: https://www.utanpotlassport.hu/2018/09/25/otthon-a-kapuban