Furcsa és hihetetlen hokis Guiness rekordok

Mindenki a legjobb szeretne lenni valamiben. Van, aki egészen furcsa célokat választ. A Guiness rekorderek többsége olyan csúcsokat dönt meg, melyek mások eszébe sem jutnának.

1. Leghosszabb hokimeccs

11 nap, 40 játékos, 5177 gól. Idén februárban döntötte meg saját 2018-as rekordját Brent Saik, 39 játékos segítségével a 252 órás hokimeccsen. A maraton során 1,84 millió dollárt gyűjtöttek az életmentő rákkutatás támogatására.

2. Leggyorsabb félmaraton hokifelszerelésben

Evan Latsky nevéhez kötődik a leggyorsabban megtett félmaraton-táv, ami teljes jégkorongfelszerelésben valaha lefutottak. A – természetesen – kanadai futó 1 óra 39 perc 50,4 másodperc alatt 21 kilométeres Scotiabank Toronto Waterfront Marathont, 2018-ban.

3. Leggyorsabb maraton hokifelszerelésben

Paul Statchuk 2012-ben érdemelte ki a címet, amikor 4 óra 8 perc és 43 másodperc alatt futotta le a teljes maratoni távot, szintén Kanadában, szintén a torontói eseményen. Statchuk a Toronto Maple Leafs uniformisát viselte, és a Brain and Tumour Foundation of Canada nevű alapítvány számára gyűjtött adományokat. Az amerikai foci-felszerelésben megtett leggyorsabb maraton rekordját is ő tartja.

4. Legtöbb ellőtt korong egy perc alatt

A csúcstartó Mason Webster, aki 34 korongot lőtt el 60 másodperc alatt, az „Officially Amazing” című műsor forgatásán, Londonban.

5. Legnagyobb jégkorong torna

A Hockey Calgary 37. éves találkozóján 664 csapat vett részt, összesen 10 922 fővel. A január 5. és 13. között zajló tornán 957 meccset játszottak, 34 különböző jégpályán.

6. Leghosszabb passz

A leghosszabb passz Zach Lamppa és Tom Chorske nevéhez kötődik: a korong 275,63 métert tett meg egyik játékostól a másikig. Tom, aki a fogadó fél volt az NHL játékosa volt 11 szezonon keresztül – nem csoda, hogy nem hibázta el.

Zach Lampa és Tom Chorske. Fotó: World Record Academy

7. Leghosszabb passzsorozat

2018. augusztus 21-én, Moszkvában egy szerencsés korongot 108-an passzoltak tovább, ezzel elnyerte a leghosszabb passzolási láncért járó dicsőséget. A NIVEA MEN nagykövetei első próbálkozásra elérték a rekordot! A 108. passz az orosz sztár, Evgeniy Malkiné volt, aki a korongot be is lőtte az üres kapuba.

8. Legjótékonyabb utcai bajnokság

A kanadai The Princess Margaret Cancer Foundation által rendezett eseményen 1,331,600 dollár gyűlt össze. Az összeget rákkutatásra ajánlották fel.