Fiú U18-as és felnőtt női vb-t rendezünk

Jövőre sem marad rangos torna nélkül Budapest, hiszen a női világbajnokság mellett a fiú U18-as tornát is hazánkban rendezik meg.

 

2019. április 7. és 13. között adunk otthont a női Divízió I/A világbajnokságnak, ahol a tét nem kisebb, mint az A csoportba jutás: a létszámbővítésnek köszönhetően immáron a 6 fős mezőnyből 2 együttes is feljuthat.

 

Idén a harmadik helyet csípték el a lányok, jövőre viszont hazai pályán reális esély mutatkozik a bravúros eredmény elérése. A budapesti világbajnokság remek ugródeszka lehet egy esetleges 2022-es pekingi olimpiai szerepléshez is, hiszen ott már 10 csapatos lesz a mezőny, és a mieink 14. helyezése a világranglistán jelentős okot adhat a bizakodásra.

 

Azonban, aminek külön is örülünk, hogy utánpótlás tornát is rendezhetünk kis hazánkban. Népes pályázók mezőnyében arattunk sikert olyan vetélytársak mellett, mint Olaszország és Lengyelország. Legutóbb két éve rendeztük meg ezt a tornát, akkor a végső siker sem maradt el, és mi emelhettük magasba az első helyezettnek járó trófeát.

 

Gratulálunk a nyertes pályázatokhoz, és sok sikert kívánunk a felkészüléshez a srácoknak és a lányoknak egyaránt!

 

Forrás: http://www.jegkorongszovetseg.hu/asztanaba-utazik-a-ferfi-valogatott-fiu-u18-as-es-felnott-noi-vb-t-rendezunk