Filmek, amik a jégre repítenek

Engedhetsz jéghideg vizet a kádba, lefújhatod műhóval az ablakot, és tehetsz kétségbeesett próbálkozásokat arra, hogy minél nagyobb jégdarabokat szedj ki a fagyasztóból, de valahogy egyik sem lesz az igazi. Ezek a filmek azonban elhozzák neked a jégkorongozás élményét. Ezúttal felnőtteknek és nagyobb gyerekeknek hoztunk némi néznivalót.

 

1. Vörös hadsereg – Red Army (2014)

Gabe Polsky filmje a Szovjetunió legsikeresebb hokicsapatáról, a Red Army-ról szól. Az amerikai-orosz dokumentumfilm a 2014-es Cannes-i Filmfesztiválon debütált, 5 díjat nyert és azóta is sokak kedvence, nem véletlenül. A történet, melyben a csapatkapitány nemzeti hősből a rendszer ellenségévé válik sokak számára egyáltalán nem hihetetlen. Felnőtteknek ajánljuk!

2. Red Penguins (2019)

Szintén a gyerekek lefekvési idejének elmúltával kerülhet elő a film, ami tényleg egy hokipályán játszódik, csak éppen a szereplők mások, mint egy átlagos meccsen. Rosszarcú gengszterek, élő medvék és rengeteg sör. A Szovjetunió felbomlása után kaotikus kissé a helyzet, amikor a Red Army és a Red penguins csapata összefog, hogy megmutassa, van élet az orosz szocializmuson túl.

3. Hirtelen halál (1995)

Igazi akciófilm egy stadionba zárva. A Stanley-kupa döntőjére érkező nézők kicsivel több izgalomban részesülhetnek, mint azt várták, amikor egy volt CIA ügynök túszul ejti az amerikai alelnököt, és vele együtt mindenkit, aki a mérkőzésen jelen van. 17 ezer néző, két csapat és egy játék, ami nem a jégen zajlik. Sikerül a Van Damme alakította főhősnek nyernie még a sípszó előtt?

4. The Rocket: The Legend of Rocket Richard (2005)

Maurice Richard, avagy a rakéta történetét mutatja be Charles Binamé drámája. Az 1940-es években, francia játékosként egy angol csapatban nemcsak az ellenféllel, hanem a kitaszítottsággal és az igazságtalansággal is meg kell küzdenie. Azonban nincs egyedül: amikor eltiltják a játéktól, rajongói utcára vonulnak, hogy tiltakozzanak az eljárás ellen.

5. Hoki-koki

Vigyázat, ezek a behemót, magukat hokisnak valló játékosok könnyen dühbe gurulnak! Szó szerint átverekednek mindenen és mindenkin, aki útjukba áll. A Hoki-koki egyszerű, de szórakoztató humora könnyed kikapcsolódást nyújt egy hosszú nap után, de ha etikus játékra akarjuk tanítani a kisebbeket, arra nem a legalkalmasabb!