Fiatal, mosolygós és tehetséges – ez csak jót jelenthet!

Szelényi Ninának nem kell a női NHL-ig elmennie példaképért, hiszen úgy gondolja, a magyar női profik közt is van bőven olyan, akire felnézhet. Nézzük, hogy alakul az útja ennek az érett gondolkodású, fiatal tehetségnek!

 

Nina 2011-ben kezdett hokizni, nővére, Szelényi Lilien hatására. Testvére edzéseit és meccseit nézve megtetszett neki a sport, és végül szülei támogatásával nem volt kérdés, hogy ő is elkezd játszani. Első klubja a Vasas volt, és bár nagyon szerette, három évvel később egy edzőváltás miatt kevesebb lehetőséget kapott, ezért az átigazolás mellett döntött.

 

Nina a MAC Budapest csapatához került, ahol Buzás Norbert és Marton Tibor vették szárnyai alá. Később Ritter Zsolt lett az edzője, így csatlakozott a MAC Marilyn csapatához. A MAC U16 B csapatánál bőven kapott játéklehetőséget idén, és ezeket kihasználva szépen fejlődött. A DEBL és az EWHL bajnokságokban próbára is tehette tudását.

 

A sikerek pedig nem maradtak el: 14 évesen már az U18-as válogatott színeiben képviselhette Magyarországot a lengyel Négy Nemzet Tornán. Jól vette az akadályokat, és Bedő Botond szövetségi kapitány vezetésével a csapat parádés teljesítménnyel nyerte meg a tornát. A döntő mérkőzésen, a házigazda lengyelek ellen eredményes volt, és egy assziszttal járult hozzá a sikerhez.

 

A fiatal lány nagy álma volt, hogy a címeres mezben játszhasson, akár csak példaképe, Huszák Alexandra. Gratulálunk Ninának eddigi szép eredményeihez, és további sok sikert kívánunk neki az élet minden területén! 

 

Forrás:  http://bit.ly/2B8vXPb