Fejben dől el: a lehetőségek kihasználása, minden áron

Hunter Shepard 2014-ben kapta meg a Frank Brimsek-díjat, mint Minnesota legjobb középiskolai senior kapusa. Ennek ellenére nem választották ki az NHL draft során. Nem kapott NCAA I. osztályú ajánlatot. És nem választották ki az USHL draft alatt sem. De ez nem akadályozta meg abban, hogy a saját ütemében folytassa saját útját – a kemény munka és a türelem pedig megtérülni látszik. Tavaly már másodszorra indult az NCAA I. osztályú országos bajnokságán a Minnesota Duluth Egyetem csapatával.

 

Shepard visszatekintett az útra, ami elvezetett eddig a pontig, és összefoglalta, hogy mit tanult ez alatt azoknak az U14-U16-os játékosoknak, akik a saját útjukon járnak.

 

Hozd ki a legtöbbet a lehetőségeidből!

Lehet, hogy ezek nem azok a lehetőségek, amikre vágytál, és amikről álmodtál. Felfoghatod ezt csalódásként is. De ezek még mindig valamilyen lehetőségek. Rajtad múlik, mihez kezdesz velük.

 

Tehát miután az NHL és az USHL cserbenhagyták, Shepard a Bismarck Bobcats csapatába került. A teljes első szezonban küzdött, második évben azonban elnyerte az Év NAHL kapusa díjat.

 

Alig egy hónappal azelőtt, hogy Shepard kiöregedett volna az utánpótlásból, a Minnesota Duluth felajánlotta neki, hogy legyen a csapat harmadik kapusa.

 

Fotó: NHL.com

“Valószínűleg ez volt életem egyik legfontosabb döntése” – mondta Shepard az NAHL-be való bekerüléséről. „Nem lett volna esélyem az UMD-nél, és az NAHL-ben töltött idő rengeteget javított a játékomon. Nagyon sokat tanultam, ami segített abban, hogy bekerüljek az egyetemre.”

 

„Minden lehetőséget meg kell fontolni, hiszen lehet, hogy egy ilyen döntés vezet majd el a következő szintre. Lehet, hogy nem mindig azon az úton fogsz haladni, amit elképzeltél, de az adott lehetőségekből kell a legtöbbet kihozni.”

 

A Minnesota Duluthnál Shepardnak ismét be kellett bizonyítania tehetségét. Egészen a második évig nem kapott igazi lehetőséget. A 2017-18-as szezonban azonban a Bulldogs előző kapusa, Hunter Miska NHL-szerződést írt alá az Arizona Coyotes csapatával.

 

“Végül mindig rendbe jönnek a dolgok. Nagyon izgatott voltam, hogy végre megkaptam az esélyt arra, hogy megmutassam magam!”

 

Végül két rekordot is megdöntött a szezon alatt, és megszerezte a csapat MVP-díját.

 

Végső soron sportoló vagy!

„Nem kell egész évben hokizni. Tudom, hogy ezt nagyon sokan elmondták már, de igaz, így én is elmondom. Gyerekként nyáron baseballoztam. A családomban senki sem játszott még hokit, így 11 vagy 12 éves koromig apámmal baseball labdákkal edzettem, mert nem volt korongunk.”

 

Ahhoz, hogy elit hokis lehess, elit, jól felkészült sportolónak kell lenned – mondta Shepard.

 

“Ahhoz, hogy jó sportoló legyél, edzened kell és más sportágban is sikereket kell elérned” – tette hozzá. „Ez nagyon fontos dolog. A legjobb játékosok nem csak ütővel és koronggal játszanak jól! “

 

Dolgozz keményebben, mint mások!

Különösen az egyre érettebb U14-U16-os korosztály esetében igaz, hogy a munkához való hozzáállás a legfontosabb. A játékosok nem tudnak mindent irányítani, de saját erőfeszítéseikért ők tartoznak felelőséggel. A jégen kívül és játék közben is.

 

Fotó: © Brad Rempel-USA TODAY Sports

„Versenyezned kell. Nem én vagyok a legjobb kapus a világon, így a játékom hatalmas részét alkotja a versengés – menj és harcolj, tegyél meg mindent, amit meg kell tenned, hogy megállítsd vagy megszerezd a korongot.”

 

Soha ne elégedj meg magaddal! Akár egy elit csapatba készülsz, akár egy jó ajánlatot kapsz, ha kiválasztanak egy draft során, cikket írnak rólad, vagy díjat nyersz … soha ne elégedj meg magaddal.

 

Az U14-U16-os szinttől kezdve mindig van más játékos, aki könyörtelenül dolgozik azon, hogy átvegye a helyed.

 

“Mindig lesz egy másik, magasabb szint, amire törekedned kell, és mindig van hova fejlődni. Ne felejtsd ezt el.”

 

Forrás: admkids.com

Borítókép: Tyler Schank / tschank@duluthnews.com