Ezüsttel tért haza az U16-os válogatott a svédektől

5 győztes és 3 vesztes meccsel zárta fiatal válogatottunk a rangos MODO Kupát. A fiúk megharcoltak a második helyezésért, nézzük, hogy zajlott a két utolsó mérkőzés, amik végül a dobogón elfoglalt helyeket is eldöntötték.

 

Magyarország-Almtuna 3-2 (hosszabbítás után)

A meccs eleji hangulatot paprikázta, hogy ugyanettől az Almtunától kaptak ki a fiúk a csoportkörben 6-3-ra, akivel most az elődöntőben kellett szembenézniük. Nem nyűgözte le a magyar szurkolókat, hogy Danielssonnak köszönhetően a svédek már a meccs elején magukhoz ragadták a vezetést. Egy sikeres emberhátrányos védekezés után aztán a második fórt is gólra váltotta az Almtuna.

A második félidőre viszont szépen összekapták magukat a magyar srácok. 29 másodperc után lőtte Varga Balázs az első piros-fehér-zöld gólt, és gyorsan szerzett még egyet, amivel a magyar válogatott egyenlített. Mayer Péter vezetőedző úgy látta, itt az ideje átbeszélni a taktikát, így időt kért csapatának. A meccs végéig azonban mindkét háló érintetlen maradt, így jött a ráadás. A hosszabbítás ötödik percében Tamási László készítette elő a terepet Varga harmadik góljának, amivel megnyerte ifi válogatottunk a mérkőzést.

 

Magyarország-MODO 1-5

A fináléban második alkalommal kerültek szembe a magyar fiúk a házigazda csapattal, akitől elsőre kikaptak. A MODO a meccs elején megszerezte a vezetést, Umegard kétszer, majd hamarosan Nasstrom volt eredményes. Még ebben a félidőben Sundell követte góllövő csapattársai példáját, és betalált a magyar kapuba. Ezután fiaink részéről következett egy időkérés és egy kapuscsere: Antek Tamás helyett Olág Dávid kapott lehetőséget. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a MODO a játékrész végéig már nem szerzett gólt.

A második félidő elején azonban betaláltak a svédek, emberelőnyüket érvényesítve. A vége előtt kevesebb, mint öt perccel Lászlóffy Botond mentette a magyar becsületet, de közelebb már nem jutottak a fiúk a győzelemhez, 5-1-re zárult az utolsó mérkőzés a svéd házigazdák javára.

 

Összességében szép eredménnyel zárt a magyar ifi válogatott

Kemény küzdelmek, szép győzelmek és nagy bukások után a magyar csapat a hazai MODO együttes után a dobogó második helyére léphetett fel. Varga Balázst beválasztották a torna All-Star csapatában, és egy Henrik Sedin által aláírt NHL-mezzel is megajándékozták. Van még tér a fejlődésre, de mindenképp érdemes az U16-os kereten tartanunk a szemünket a továbbiakban is.

 

Program:

December 27., 13:20: Magyarország-Wings HC 0-4

December 27., 16:20: Magyarország-Leksands IF 3-6

December 28., 09:20: Magyarország-Almtuna IS 3-6

December 28., 12:00: Magyarország-Vasteras IK 6-1

December 28., 18:30: Magyarország-MODO 2-1

December 29., 9:50: Magyarország-Täby 2-1

December 29., 15:10: Magyarország-Huddinge 1-0

December 30., 8:50: Magyarország-Almtuna 3-2 – hosszabbítás után

December 30., Magyarország-MODO 1-5

 

Keret:

Antek Tamás   GIF Troja/Ljungby (SWE)
Olah DávidGMAC
Deák MártonDIOGJA
Fülöp BenceDMAC
Horváth DonátDMAC
Molnár GergőDIOGJA
Révász BotondDUTE
Sándor BenceDDebrecen
Szabó KornélDDebrecen
Alapi Márton  FIOGJA
Bartók AndrásFDebrecen
Dobos Mihály BendegúzFPesterzsébet
Fekete Alex   FIOGJA
Jábor BendegúzFIOGJA
Lászlóffy BotondFUTE
Nyergesi DominikFMAC
Tamási LászlóFViikingit (FIN)
Tóth Tamás   FDVTK
Varga BalázsFKooKoo (FIN)

 

Stáb:

Mayer PéterVezetőedző
Rastislav OndrejcikMásodedző
Revák ZoltánMásodedző
Máthé CsabaKapusedző
Balázsi LászlóFelszerelésmenedzser
Orosz Dávid  Fizioterapueta
Kramer ÁdámCsapatvezető

 

Forrás:  http://bit.ly/2AqMVsJ