Ezüsttel tért haza az U16-os válogatott a svédektől

5 győztes és 3 vesztes meccsel zárta fiatal válogatottunk a rangos MODO Kupát. A fiúk megharcoltak a második helyezésért, nézzük, hogy zajlott a két utolsó mérkőzés, amik végül a dobogón elfoglalt helyeket is eldöntötték.

 

Magyarország-Almtuna 3-2 (hosszabbítás után)

A meccs eleji hangulatot paprikázta, hogy ugyanettől az Almtunától kaptak ki a fiúk a csoportkörben 6-3-ra, akivel most az elődöntőben kellett szembenézniük. Nem nyűgözte le a magyar szurkolókat, hogy Danielssonnak köszönhetően a svédek már a meccs elején magukhoz ragadták a vezetést. Egy sikeres emberhátrányos védekezés után aztán a második fórt is gólra váltotta az Almtuna.

A második félidőre viszont szépen összekapták magukat a magyar srácok. 29 másodperc után lőtte Varga Balázs az első piros-fehér-zöld gólt, és gyorsan szerzett még egyet, amivel a magyar válogatott egyenlített. Mayer Péter vezetőedző úgy látta, itt az ideje átbeszélni a taktikát, így időt kért csapatának. A meccs végéig azonban mindkét háló érintetlen maradt, így jött a ráadás. A hosszabbítás ötödik percében Tamási László készítette elő a terepet Varga harmadik góljának, amivel megnyerte ifi válogatottunk a mérkőzést.

 

Magyarország-MODO 1-5

A fináléban második alkalommal kerültek szembe a magyar fiúk a házigazda csapattal, akitől elsőre kikaptak. A MODO a meccs elején megszerezte a vezetést, Umegard kétszer, majd hamarosan Nasstrom volt eredményes. Még ebben a félidőben Sundell követte góllövő csapattársai példáját, és betalált a magyar kapuba. Ezután fiaink részéről következett egy időkérés és egy kapuscsere: Antek Tamás helyett Olág Dávid kapott lehetőséget. Ez jó döntésnek bizonyult, ugyanis a MODO a játékrész végéig már nem szerzett gólt.

A második félidő elején azonban betaláltak a svédek, emberelőnyüket érvényesítve. A vége előtt kevesebb, mint öt perccel Lászlóffy Botond mentette a magyar becsületet, de közelebb már nem jutottak a fiúk a győzelemhez, 5-1-re zárult az utolsó mérkőzés a svéd házigazdák javára.

 

Összességében szép eredménnyel zárt a magyar ifi válogatott

Kemény küzdelmek, szép győzelmek és nagy bukások után a magyar csapat a hazai MODO együttes után a dobogó második helyére léphetett fel. Varga Balázst beválasztották a torna All-Star csapatában, és egy Henrik Sedin által aláírt NHL-mezzel is megajándékozták. Van még tér a fejlődésre, de mindenképp érdemes az U16-os kereten tartanunk a szemünket a továbbiakban is.

 

Program:

December 27., 13:20: Magyarország-Wings HC 0-4

December 27., 16:20: Magyarország-Leksands IF 3-6

December 28., 09:20: Magyarország-Almtuna IS 3-6

December 28., 12:00: Magyarország-Vasteras IK 6-1

December 28., 18:30: Magyarország-MODO 2-1

December 29., 9:50: Magyarország-Täby 2-1

December 29., 15:10: Magyarország-Huddinge 1-0

December 30., 8:50: Magyarország-Almtuna 3-2 – hosszabbítás után

December 30., Magyarország-MODO 1-5

 

Keret:

Antek Tamás    G IF Troja/Ljungby (SWE)
Olah Dávid G MAC
Deák Márton D IOGJA
Fülöp Bence D MAC
Horváth Donát D MAC
Molnár Gergő D IOGJA
Révász Botond D UTE
Sándor Bence D Debrecen
Szabó Kornél D Debrecen
Alapi Márton   F IOGJA
Bartók András F Debrecen
Dobos Mihály Bendegúz F Pesterzsébet
Fekete Alex    F IOGJA
Jábor Bendegúz F IOGJA
Lászlóffy Botond F UTE
Nyergesi Dominik F MAC
Tamási László F Viikingit (FIN)
Tóth Tamás    F DVTK
Varga Balázs F KooKoo (FIN)

 

Stáb:

Mayer Péter Vezetőedző
Rastislav Ondrejcik Másodedző
Revák Zoltán Másodedző
Máthé Csaba Kapusedző
Balázsi László Felszerelésmenedzser
Orosz Dávid   Fizioterapueta
Kramer Ádám Csapatvezető

 

Forrás:  http://bit.ly/2AqMVsJ