Debütált Papp Kristóf a felnőttválogatottban

Február közepén először játszhatott a 18 éves csatár a felnőtt csapatban, Nottinghamban, az olimpiai selejtezőn – méghozzá igen szép eredménnyel. A magyar csapat 4-1-re verte az észteket, majd a briteket is, a kettő között pedig hosszabbításban nyert Románia ellen, így továbbjutott a 4. körbe. Kristóf az utanpotlassport.hu munkatársaival beszélgetett a váltásról és a lehetőségekről.

 

Papp Kristóf az USHL-ben, a világ egyik legerősebb juniorligájában játszik, 2019 decemberében váltott csapatot, így jelenleg a Des Moines Buccaneers sorait erősíti. Mivel először szerepelt felnőttválogatottban, nagyon izgatottan várta a megmérettetést.

 

„Nagyon jól érzem magamat, remek társaságba csöppentem. Én vagyok a legfiatalabb, a fiúk közül nem mindenkit ismertem jól, de azt gondolom, gyorsan össze fogunk csiszolódni” – mondta a fiatal hokis.

 

A csatár egyik nagy álma teljesült azzal, hogy meghívták a nottinghami tornára.

 

„Néhány hete hívtak fel telefonon, akkor mondták meg, hogy számítanának rám. Emlékszem, eleinte kicsit kerestem a szavakat, nem számítottam arra, hogy ez ilyen gyorsan megtörténik velem, de örülök neki, és meg szeretném hálálni a bizalmat.”

 

„Most az a feladatom, hogy azt az időt, amit a pályán töltök, teljes odaadással tegyem. Óriási megtiszteltetés már az is, hogy itt lehetek, ezért minden játékpercet maximálisan ki akarok használni.”

 

A selejtező előtt Kristófnak egy kívánsága volt: „ha mindhárom meccset megnyernénk, azt most rögtön aláírnám” – mondta a csatár. Teljesült a vágya!

 

Forrás: utanpotlassport.hu