Csúcson a fehérvári utánpótlás

A 2018/19-es szezonban az U14-tól az U20-ig valamennyi korosztály büszkén vehette át bajnoki címét. Az utanpotlassport.hu riportere ennek kapcsán interjúzott Fekti István sportigazgatóval az Ocskay-akadémia sikereiről, a múltról és a jövőbeli célokról.

 

Az ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia kilencéves működése során minden bizonnyal az idén lezárult évad volt az egyik legsikeresebb: az U20-as csapat a magyar és az osztrák bajnokságban is az első helyen végzett, az U18-as korosztály az osztrák ligában, az U16-osok és az U14-esek pedig a hazai pontversenyben diadalmaskodtak. Az utánpótlás fejlődését persze nem a győzelmekben mérjük – de jó visszacsatolás ez a csapatok számára. Egyébként az akadémia korábbi teljesítményét sem érheti rossz szó: 2017-ben elnyerte „Az év műhelye” kitüntetést, működésük már önmagában kiemelkedően sikeres, a szezonvégi győzelmek csak megerősítik ezt a tényt.

 

Fekti István, az akadémia sportigazgatója elmondta, miért fontosak ezek a sikerek.Ezek az eredmények mindig visszajelzések nekünk a szakmai fejlődésünk tekintetében, hogy milyen irányban haladunk. Éppen ezért örülünk annak, hogy ennyire sikeresek voltunk.”

 

Persze a csapat nem áll meg a fejlődés útján a jövőben sem, az igazgató igen ambiciózus célokat tűzött ki a csapatok elé: „Létszám tekintetében azt gondolom, hogy elértük a maximumot: háromszázhúsz-háromszászharminc gyereket foglalkoztatunk. Ezzel ott tartunk, ahol azt annak idején megálmodtuk. Fejlesztés és eredményesség terén sem panaszkodhatunk, a végső fokmérője ugyanakkor az lesz a szakmai munkánknak, hogy a korosztályos válogatottakba hány játékost tudunk delegálni, illetve, hogy végül a felnőttcsapatok valamelyikébe hány fiatalt tudunk kinevelni.”

 

Az akadémiáról kikerülő gyerekek pedig szintén a modell sikerét igazolják: az Erste Ligában szereplő Fehérvári Titánokba kerülő fiatalok a hatodik helyen végeztek az idei évadban, amibe idén tizenöt új játékos került fel a fehérvári fiatalok közül. Az ifjú tehetségek számára a végső cél az osztrák EBEL-es Fehérvár AV19.

 

Fekti István így mesélt erről: „Óriási motiváció ez nekik, rengetegen járnak a mérkőzésekre. Folyamatosan követik őket. A felnőttválogatott játékosok közül is többen itt játszanak, sok a példakép, sok az ikon, akire fel lehet nézni.”

 

Forrás: utanpotlassport.hu