Csini konty, szuper játék – Gál Emmára érdemes odafigyelnünk!

A 2005-ös születésű fiatal tehetség a MAC Marilynnél játszik hátvéd pozícióban. Bár még csak három éve hokizik, minden edzésen keményen dolgozik, hogy elérje céljait. Lássuk, mit álmodott meg magának ez a fiatal lány!

 

Nem egyedülálló módon Emma testvére példáját követve kezdett hokizni, és ahogy eredményei is mutatják, igencsak megszerette a sportágat.

 

A MAC U14-es együttesével edz, de klubmérkőzések helyett ebben a szezonban több bajnokságban szerepel, többek között a hazai rendezésű OB I. bajnokságban és az osztrák bázisú DEBL-ben is lehetőséget kapott. Ha mindez nem lenne elég, beválogatták az U14-es tehetséggondozó programba is. Elmondása szerint az összetartásokat mindig nagyon élvezi, a pályán és azon kívül is jól kijön a lányokkal, és rengeteget tanul az események alatt.

 

Emma 2018-ban léphetett fel az U14-esekhez, így még bontogatja a szárnyait. Márciusban a dunaújvárosi Angels Kupán kapott lehetőséget, ahol a MAC a 2. helyen zárt. Elárulta, hogy nagyon elfáradtak az esemény végére, de a dobogós helyezés gyorsan elfeledtette vele a kimerültséget. Minden meccs rengeteg tapasztalatot jelent neki. Sokat tanul az új szituációkból, a csapattársaitól és az ellenfelektől is.

 

A hokival pedig hosszú távra tervez: a női válogatott keretbe szeretne bekerülni. Mielőtt pedig ezt a lécet megugorja, ebben a szezonban akarja kihozni magából a maximumot.

 

És hogy ki a kedvenc játékosa? Vokla Roland válogatott klubtársának kitartására igazán felnéz, hiszen sosem adja fel, ha nem jön össze valami, és ennek meg is van az eredménye. Ez egyébként minden sportoló számára követendő példa.

 

További sok sikert kívánunk ennek a fiatal tehetségnek! Reméljük, hogy a válogatottban való szerepléséről is beszámolhatunk nektek egy napon.

 

Forrás:  http://bit.ly/2CaMJ0C