Bemutatkoztak a debreceni lányok

Április 23-a nagy nap volt a debreceni hokisok számára: az első hivatalos leány mérkőzés során az FC Hatvan Girls ellen állt ki a serdülő, az előkészítő-mini, mini és szupermini játékosokból álló csapat.

 

Nem volt könnyű helyzetben a debreceni csapat, hiszen számukra még új volt a felállás, amihez a hatvani játékosok már hozzászoktak: mindössze négy hónappal ezelőtt tartották meg az első leányedzést a Debreceni Jégcsarnokban. A kishölgyek első mérkőzése során ezért nem egy korosztály vett részt: a csapat sorai között helyet kaptak a kisebbek is.

 

A lányok lelkesedése kezdetben átsegítette őket az akadályokon: jól működött a védelem és ellenakciókat is indítottak, az első harmad így gól nélkül fejeződött be. A második játékrészben a DHK-sok kezdtek elfáradni, a hatvani csapat gólt szerzett, majd egyre nagyobb fölénybe került. Révész Zsuzsa, a debreceni kapus sajnos nem tudott részt venni a mérkőzésen, így hatvani kölcsönkapusok védték a hálót – méghozzá remekül.

A DHK edzői, Köllő István és Prakab Szilárd jogos büszkeséggel nyilatkoztak neveltjeik első meccséről. A cél a tanulás és a tapasztalatszerzés volt, hiszen még nincs meg az a rutin, ami a hatvani csapatnak már a sajátja. Azonban a 2. harmad feléig ennek ellenére alig látszott a két gárda közötti különbség. „Jó meccset játszottunk, ami jelezte, hogy a megfelelő irányba haladunk. Valamennyi játékosunk szépen helyt állt, ügyesen dolgozott, amiért dicséretet érdemelnek.”

 

A meccsen a DHK-t képviselték: Márta Anna, Czeglédi Noémi, Péter-Szarka Teodóra, Mitró Veronika, Lőrincz Lili, Madura Petra, Agárdi Villő, Fodor Kincső, Lányi Anna, Kelemen Anna Kincső, Bereczki Dóra, Juhász-Berencsi Luca, Győri Natasa, Hídvégi Hanna és Kovács Rebeka. Kapuvédők: kölcsönjátékosként Szolnoki Blanka és Prouteau Fleur.

 

Forrás: http://debrecenihoki.hu/news/holgyek-foszerepben