Az U14-es csajok foglalták el a Tüskecsarnokot!

A Magyar Jégkorong Szövetség az idei szezon második tehetséggondozó programját szervezte az ifi lányok számára, hogy mielőbb bekerülhessenek a női válogatottig vezető hokis vérkeringésbe.

 

A november 21-22-én tartott kétnapos eseményre összesen 120 lány látogatott el. A rendezők jeges- és száraz edzésekkel, illetve előadásokkal készültek a résztvevők számára. Az edzői stábot rutinos és képzett játékosokból válogatták össze, sokan közülük még ma is versenyeznek. Munkájukat felszerelés menedzser és sport-rehabilitációs edző támogatta.

 

A száraz bemelegítéseket követően a jégen a korcsolya technika, a bot kezelése és a lövések voltak fókuszban. Az edzők az intenzív foglalkozásokon nagy figyelmet fordítottak rá, hogy a lányok helyesen sajátítsák el a mozdulatokat.

Az interaktív előadásokon minden fontos témát érintettek: a megfelelő felszerelést, szabályismeretet, étkezést és a sportág összefoglaló ismeretét is átbeszélték. A lányok szemmel láthatóan az előadásokat is élvezték, és aktívan közreműködtek.

 

A program lehetőséget adott a játékosoknak, hogy megismerkedjenek egymással, az edzőkkel, és a válogatott rendszerével is. Az oldott hangulat és a rengeteg intenzív élmény pillanatok alatt összekovácsolta a résztvevőket. Bedő Botond vezetőedző elégedett a lányok fejlődésével, és bízik benne, hogy hosszútávon kifizetődőek lesznek ezek a programok a női jégkorong számára.

 

 

 

Forrás: http://womenshockey.hu/ismet-u14-es-tehetseggondozo-program-a-tuskecsarnokban/