Aktív programok az ünnepi időszakra

Nem véletlenül hívják az ünnepeket az év legcsodálatosabb időszakának! A családdal együtt töltött idő, a kanapén való összebújástól kezdve a karácsonyi filmezésig maga a boldogság. A meghitt lustálkodás jó, azonban nem tarthat hetekig. Hoztunk néhány aktív programot két bejgliszelet közé!

Díszítsétek fel a lakást!

Nem csak a karácsony szelleme költözik így be az otthonotokba, de jó edzés is a díszítgetés. A fényfüzérek rögzítésétől kezdve a bútortologatásig, az ünnepi dekorálás nagyszerű módja annak, hogy az egész család megmozduljon.

Nézzétek meg mások dekorációját!

Ha családi házas övezetben laktok, sétáljatok egyet a környéken és szavazzatok, melyik szomszédotok fényárban úszó házikója lett a legszebb! Városban pedig a díszes kirakatok, fák és utcák mind arra várnak, hogy megcsodáljátok ünnepi ruhájukat.

Ajándékozás gyalogszerrel

Készítsetek sütit vagy más apróságot a szomszédoknak és házról házra járva osszátok ki ezeket! Csak úgy fogynak majd a kilométerek, ahogy a finomságok is, ráadásul a léleknek is jót tesz a sok boldog mosoly.

Téli kirándulás

Fotó: Nicolas J Leclercq

Lehet, hogy nincs a közelben hó, de attól még mókás télen is kimenni a természetbe. Ha pedig a téli sportok szerelmesei vagytok, várnak a sípályák!

A vásárlás jó edzés

Vonzó megoldás online megrendelni mindent, amire szükségetek van a karácsonyi menühöz, sőt az ajándékvásárlás is könnyen megoldható a neten, de ha személyesen mész el a boltokba, nem csak sportolsz, de a szállítási díjakat is megspórolod. Az olyan apró trükkök, mint például a bolt ajtajától kicsit távolabb megállni a kocsival, észrevétlenül növelik a napi lépésszámod.

Mikulásfutás!

Fotó: We Love Budapest

Általában december elején szerveznek Mikulás-futásokat, amik nem csak megmozgatnak, de legtöbbször még jótékonyak is. Nevezz be te is egyre!

Forrás: activekids.com