Aktív beltéri programok gyerekeknek a télre

Lehet, hogy az esős, hideg napokon bentrekedtek a lakásban, de ez nem jelenti azt, hogy fel kell adnotok aktív életmódotokat. A beltéri trambulinparkoktól kezdve a családi YouTube-kihívásokig rengeteg program vár titeket és a felesleges energiátokat, miközben nem kell halálra fagynotok.

Trambulinpark

Fotó: Gyerekkel.com

Semmi sem fárasztja le jobban a gyerekeket, mint az ugrálás, egy trambulinpark pedig hihetetlenül jó szórakozás! Néhány óra az ország valamelyik Cyberjump létesítményében és garantáltan jól fog aludni az egész család.

Beltéri játszóház

Ha túl hideg van vagy esik az eső, és nem tudok játszótérre menni, jó opció egy fedett vagy egy beltéri játszópark is. Itt is vannak csúszdák, mászókák és más izgalmas dolgok, amik lenyűgözik és lefárasztják a kicsiket. Ha nincs a közeletekben ilyesmi, akár egy plázába is elmehettek - egyrészt sokszor itt is vannak játékok, ha nem is olyan sok, másrészt maga a vásárlás is igen fárasztó program!

Korcsolya- és görkorcsolya pálya

Elő a gör- és jégkorikkal, és irány a pálya! Szórakoztató és aktív program, amit a gyerekek és a felnőttek is kiélvezhetnek. Mutasd meg, mire emlékszel gyerekkorodból!

Próbálj ki néhány YouTube-os családi edzést!

Ma már tényleg minden elérhető anélkül, hogy ki kellene tenned a lábad a házból. Például egy családi edzés is. Lehet jóga vagy tánc, babával, tipegővel vagy tini gyerekeddel, csak csavarjátok fel a szőnyeget, és mehet a menet!

Keress edzőtermi nyílt napokat!

Te kipróbálhatod a gépeket, a gyerekek pedig tornázhatnak és egyensúlyozhatnak a hatalmas labdákon. Nézd meg a környék termeit és ha találsz jó időpontot, mozduljatok ki!

Irány úszni!

Fotó: Jeff Dunham I Unsplash

Lehet, hogy nem az úszás az első dolog, ami eszedbe jut, ha őszi-téli sporttevékenységeken agyalsz, de a beltéri medencék szinte varázsvilágot jelentenek a szürke napokon. Beirathatod gyermeked úszásoktatásra, de akár csak pancsolni is elmehettek. A csúszdaparkokról ne is beszéljünk!

Menjetek bowlingozni!

Meglepően jó módja a teke az energiák levezetésének, ráadásul szuper családi program, egy kis egészséges versengéssel fűszerezve. Hidd el, néhány órára teljesen ki fog kapcsolni a játék!

Takarítsátok ki a házat!

Tudjuk, erre nem könnyű rávenni a gyerekeket, de ha játékosan közelíted meg a dolgot, nem fogják nyűgnek érezni. Tegyétek be a kedvenc zenéiteket, rendezzetek versenyt vagy találjatok ki egy nyomozós játékot! És ne maradjon el a megérdemelt jutalom sem, egy szelet sütemény formájában!

Forrás: activekids.com